Grey

By Ilse van den Oetelaar, 17 november 2017

GREY IS GEADOPTEERD!!!

Grey werd letterlijk stervend gevonden in een veld. Een hele oude waterhond, totaal verwaarloosd, werd meegenomen naar de protectora en nu ze is opgeknapt zoeken we voor haar een mooie plek, waar ze haar laatste levensperiode mag doorbrengen

Naam  Grey
Ras  Waterhond
Geslacht  Teef
Geboortedatum  2003?
Gezondheid  gezien haar leeftijd goed
Gewicht/schofthoogte

 

Omschrijving Grey

We overdrijven echt niet als we zeggen dat Grey, in het veld, niet eens herkenbaar was als hond. Er lag een grote kluwe vuil haar, waar plotseling leven in bleek te zitten.

De foto’s zijn zo schokkend dat we ze hier niet allemaal willen plaatsen. De vacht van Grey was totaal vervilt en vervuild en zat onder de parasieten. Ze had een grote wond met daarin veel maden. Het stonk verschrikkelijk….Onze vrijwilligers zeggen dat dit iets is wat ze nog nooit eerder zijn tegenkomen.

Het duurde uren voordat ze de vacht verwijderd was en ze Grey goed konden bekijken en onderzoeken. Aanvankelijk werd ze op 16 jaar geschat, maar dit is inmiddels bijgesteld naar 14-15 jaar.

Ze had een grote verzakking/ breuk aan haar buik en overal was haar huid beschadigd, vol infectes en waren er wondjes vol parasieten.

Het resultaat van een leven vol ellende, mishandeling, uitbuiting. In leven dat in een veld zou eindigen, helemaal alleen.

De eerste dagen werd er nog altijd voor haar leven gevreesd, ze at nauwelijks en lag alleen maar voor zich uit te staren. Ze had ernstige bloedarmoede.  Maar toen de medicatie zijn werk ging doen en zij meer eetlust kreeg ging ze elke dag een stukje vooruit en na een paar weken bleek dat ze voor haar leeftjd nog opvallend goed kon lopen.

Ze zocht direct het zwembadje, want een waterhond heet nu eenmaal niet voor niets zo. De verzorgers namen haar mee naar de rivier waar ze zichtbaar erg genoot.

Grey is inmiddels aan de verzakking aan haar buik geopereerd en gesteriliseerd en is nu voor haar leeftijd gezond.

Grey is heel aanhankelijk en gek op knuffelen. Hoe zeer dat de verzorgers het ook willen: ze kunnen nu eenmaal niet de hele dag met haar knuffelen en daarom zoeken we een fijne plek voor haar. Een plek waar ze alle aandacht krjgt die ze verdient maar nooit kreeg.

Wie geeft dit aandoenlijke hondje haar laatste kans op een mooi leven?

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.