Nieuwsbrief N° 10, november 2017

By Ilse van den Oetelaar, 15 november 2017

Wat gaat de tijd snel, hier is alweer de tiende nieuwsbrief met daarin uiteraard onze activiteiten van de afgelopen maand.

  • We beginnen met het mooie nieuws van een aantal adopties van pleeghonden: Erik, India en Stewie verlieten hun opvangadres om hun intrek te nemen bij hun adoptanten.  We zijn blij dat kleine India, met haar beperkingen, uiteindelijk toch op de plek terecht gekomen is die we altijd al voor ogen hadden. Via een omweg woont dit bijzondere hondje nu bij onze eigen Carolien en haar prachtige roedel. Dit was alleen maar mogelijk door de inzet van Annelies, die haar 6 weken heeft opgevangen. Stewie kon gelukkig toch afreizen naar Nederland ondanks het feit dat zijn adoptie, op het allerlaatste moment, niet door ging. Brigitte bood aan hem op te vangen en inmiddels is hij alweer geadopteerd, door buurtgenoten van Brigitte. Kleine Erik stal direct het hart van mensen die eerder een pleeghondje dat bij Franka in de pleeg zat adopteerde en toen bleek dat beide hondjes een goede klik hadden mocht Erik met hen mee. Bedankt opvanggezinnen!!
  • Mori, die al enkele weken in Nederland verbleef, werd geadopteerd door haar opvanggezin. We zijn heel blij dat zij de harten van de opvangers én hun hond gestolen heeft.
  • Ook Brown, Manchi, Galetta, Indi, Dulce, Sky-Casa, Milka, Aspro en Candela zijn geadopteerd. Gefeliciteerd allemaal!
  • Een bijzonder verhaal, maar in Spanje helaas niet zó bijzonder, is het verhaal van kleine Aspro. Dit jonge hondje werd gewoon met al zijn spulletjes op straat gezet, midden in de stad, vastgebonden aan een hekje, tussen de geparkeerde auto’s. Deze foto plaatsten wij op onze Facebookpagina en na een paar uur meldden zich al de eerste belangstellenden, helemaal uit Zweden. En daar zal hij begin december naar toe gaan.
  • Verder willen wij u graagop de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom Sky. Dit aandoenlijke hondje moest, hals over kop haar adoptiegezin verlaten. We waren daarom erg blij dat iemand aanbod haar op te vangen. Iemand die precies de insteek had die wij zochten: geen hoge verwachtingen, Sky de tijd geven, met rust laten als dat nodig is en stimuleren als het nodig is. Telkens de juiste balans zoeken tussen ” een hondje nemen zoals ze is” en “werken aan meer stabiliteit”. En dat lijkt geslaagd, want inmiddels heeft een kennis van haar aangegeven belagstelling te hebben voor Sky.
  • Wij hebben de banden weer aangehaald  met het vrijwilligersproject in het gemeentelijk dodingstation van Huelva, Proyecto VIDA.  Daarover volgende maand meer uitleg! Maar kijk alvast eens bij de hondjes op onze site die daar dag en nacht in een kennel wachten op een adoptant: N° 837, N° 904N° 920, N° 926 en N° 981
  • En tenslotte zijn we heel blij te kunnen melden dat we op 10 november het aantal van 1500 volgers hadden bereikt op Facebook!!