Dolca en Bekka

By Ilse van den Oetelaar, 6 februari 2017

Alleen Dolca is geadopteerd!! 

Voor Bekka zie: https://hobodogs.nl/bekka/

Dolca en Bekka zijn 2 teefjes en ze zijn samen met de pups van Dolca gevonden. Ze hoeven niet samen geadopteerd te worden (mag wel!) Ze werden in vreselijke omstandigheden gevonden…onbeschrijfelijk..kijk verder voor de foto’s.

Naam  Dolca
Ras  Mix (zwart-wit)
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  2 a 3 jaar oud
Gezondheid Gezond, bloedtesten volgen nog
Gewicht/schofthoogte  10 kg

 

Omschrijving Dolca

Nadat de eigenaar van Dolca was overleden werd zij in de tuin gezet, in een soort betonnen hok. In dat hok lag Bekka vastgeketend aan een muur… De teefjes zocht beschutting bij elkaar. Na een jaar, in november 2016, konden de honden gered worden en toen bleek dat Dolca inmiddels 7 pups had. Er liepen nog twee honden op het terrein maar die konden niet gevangen worden, mogelijk is een van hen de vader van de pups. Ze waren heel vies en  hongerig. Ze zaten onder de vlooien. Eenmaal in de Protector zijn ze allemaal helemaal schoongemaakt. Dolca blijkt een schitterend zwart/wit teefje met een beetje ruwharige vacht. In het begin was ze wat terughoudend maar toen ze de mensen in de Protecta eenmaal had leren kennen was ze heel vriendelijk. Met de andere honden maakt ze geen problemen en ook met de katten in de protectora gaat ze goed om. Haar pups zijn inmiddels op 1 na allemaal geadopteerd. Nu zoekt Dolca nog haar gouden mandje!

 

Naam  Bekka
Ras  Mix Waterhond
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  3 a 4 jaar oud
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  8 kg, maar moet nog wat aankomen

 

Omschrijving Bekka

Bekka zat vastgeketend aan de muur van het betonnen hok waar Dolca met haar pups werd gevonden. Hoelang Bekka daar al verbleef is niet bekend maar toen ze eindelijk daar bevrijd werd zag ze er verschrikkelijk slecht uit. Haar hele vacht was zó vervild en vervuild dat ze geschoren moest worden. Ook zij zat onder de vlooien en was hongerig. Als haar vacht weer aangegroeid is verwachten wij een prachtige wit/grijze krullebol te zien.

De bloeduitslagen zijn goed, maar bij lichamelijk onderzoek bleek haar milt wat rood gekleurd te zijn, dit moet verder onderzocht worden. Bekka maakt een gezonde indruk maar ze mag nog wel een beetje aankomen. Zij is in het contactzoeken met mensen iets terughoudender dan Dolca maar na enige tijd en met geduld komt zij ook naar je toe en ze begint steeds vrijer te worden. Zij kan prima met de andere honden in de protectora samenzijn en ook met de katten maakt ze nooit problemen

 

 

 

Bekka’s vacht groeit alweer mooi aan!