Canica

By Ilse van den Oetelaar, 7 februari 2017

 CANICA IS GEADOPTEERD!

Canica is een heel klein hondje (ongeveer 3,5 kg), maar een hondje met doorzettingsvermogen want ze is als klein en mager pupje in een verlaten veld achtergelaten, onder de ongedierte. Haar arme zusje heeft het niet overleefd, ze was teveel verzwakt. Canica is nu een gezond hondje van 12 maanden en voor haar zoeken we een fijn adoptiegezin. Canica verblijft sinds 13 februari in Nederland in een opvang gezin

Naam  Canica
Ras  Mix-chihuahua
Geslacht  Teefje
Geboortedatum 14-02-2016
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  3kg

 

Omschrijving Canica

Nadat Canica gevonden was heeft men haar twee weken uitgebreid onderzocht, behandeld en geobserveerd en gelukkig heeft zij het wél overleefd en is volledig hersteld.  In het begin miste ze haar zusje maar in de Protectora zijn veel andere honden en ze kan met alle honden goed opschieten. Ze heeft een lief en vrolijk karakter. Naar vreemden is ze eerst wat terughoudend maar met wat lekkers en aandacht stapt ze daar snel overheen. Het is een heel sociaal hondje en kan ook bij kinderen geplaatst gelpaatst worden. Ook katten is geen probleem.

Voor Canica zou het heel fijn zijn als er al een andere hond in het adoptiegezin verblijft, want ze is nog nooit zonder andere honden geweest en kan wel wat houvast gebruiken.

UPDATE 20 FEBRUARI van het opvangadres:

Kleine Canica is nu een week bij mij en ze maakt enorme vorderingen. Zij is bijna helemaal zindelijk, maar doet bijna nog niets aan de riem. Wel bijna alles buiten in de tuin. Canica is slim en erg speels en blij. Geniet van de aanwezigheid van de andere hondjes. Een hond erbij is een must. Katten accepteert zij gewoon.Vindt alleen zijn niet echt leuk, gaat dan even keffen of hoog janken. Maar dit is maar heel kort. Iedere dag lopen we in het bos, oefenen aan de riem. Dit gaat steeds beter, vond het aanvankelijk erg spannend in het bos, vooral als er wat grotere honden op haar af kwamen. Kroop dan achter mijn benen weg. In de bench vindt zij niet leuk, maar nu gaat zij soms uit zichzelf in de bench die open staat. Andere hondjes doen dat ook en ze ziet dat dit goed is en niet bedreigend. Gaat graag met je mee als je weggaat en auto rijden vindt zij leuk. Canica wil graag bij je zijn en kruipt dan dicht tegen je aan. Kortom een heel leuk hondje, die nog wel het een en ander aangeleerd moet worden. Maar gezien het feit, dat zij in een week tijd al zoveel geleerd heeft twijfel ik niet aan het succes hiervan. Canica steelt je hart en ze is zo leuk!

 

Inmiddels heeft Canica al veel geleerd. Ze gaat graag mee naar het bos en als ze los loopt dan blijft ze goed in de buurt!