Sena

By Ilse van den Oetelaar, 16 februari 2017

SENA IS GEADOPTEERD!!

Sena is een Spaanse waterhond, en wordt in ZuidSpanje ook wel Andalusische Turco genoemd. Ze is pas twee jaar oud en zit al bijna anderhalf jaar in de Protectora. Ze heeft een heel fijn karakter en is, uiteraard, gek op water!

Naam  Sena
Ras  Spaanse waterhond/ Andalusische turco
Geslacht Teef
Geboortedatum  Januari 2015
Gezondheid  Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte  16kg

 

Omschrijving Sena

Sena is als hond van ongeveer 8 maanden gevonden door de politie en naar de Protectora gebracht. Ze had geen chip en ze denken dat ze van een schaapsherder is geweest. Sena is een vriendelijke en sociale hond, erg mensgericht en waarschijnlijk een grote will-to-please. Ze leert snel. Ze is, zoals we vaak zien bij dit ras, zeer gericht op de baas en het gezin en wat terughoudend naar vreemden. Ze is vriendelijk voor kinderen. Met de andere honden in de Protectora heeft ze geen problemen. Ook de katten laat ze met rust, maar bij plaatsing bij katten in een adoptiegezin moet dit natuurlijk goed begeleid worden.

Sena is een hond die graag met haar gezin lekker actief is. Als adoptanten voldoende met haar aan de slag gaan zal ze ook als single hond kunnen functioneren. Sena is typisch zo’n hond die echt een maatje van het gezin wordt.