De kinderen van Alaska

By Ilse van den Oetelaar, 14 oktober 2023

Speciale aandacht voor dit 5-tal.

In 2021 kwam Alaska met haar pups in de shelter terecht. Ze waren allemaal erg op hun hoede, maar Alaska durfde haar angst toch te laten vier en zochtcontact met de vrijwilligers. Ze kwam naar Nederland in een opvanggezin en inmiddels is zijn geadopteerd.

Haar kinderen wachten nog altijd op een plek. Ze zijn inmiddels 2 jaar oud. Ze hangen erg aan elkaar en in het begin leken ze ook elkaars angst te versterken. Naarmate de tijd verstrijkt worden de verschillen in karakter steeds duidelijker.

We hebben ze in oktober 2023 ontmoet en hebben met het vijftal gewandeld. In eerste instantie vonden ze het erg eng met onbekenden mee te gaan, maar eenmaal “in beweging” liepen ze allemaal goed mee. Ze kennen natuurlijk ook niets anders dan het leven in de volle shelter. Dat is hun “thuis”,  ze kennen geen ander “thuis”. De vrijwilligers vertelde ook: als ze ontsnappen, dan komen ze vanzelf weer terug naar de shelter. Daar voelen ze zich veilig.

Het viel ons op dat de meesten van hen zich al snel ontspanden en de staartjes gingen omhoog.

We stellen ze kort aan u voor:

SCHNEE: hij staat op onze site. Hij lijkt het meest op een labrador met een dikke, golvende vacht. Hij liep goed mee buiten en leek het minst bang van het gezelschap

COPITO: hij vond het eng om de shelter te verlaten en bleef watop zijn hoede. Soms zag hij dat zijn broertjes en zusje zich ontspande en daar leek hij zich aan op te trekken. Copito is bijna helemaal wit, behalve zijn oren en zijn achterste zijn beige.

FLOCKE: hij is wat fijner gebouwd en zijn vacht lijkt wat ruwharige. Hij liet buiten zien dat hij een gezonde nieuwsgierigheid had naar andere dingen en hij liep goed met ons mee. Hij vond het leuk om het water in te gaan.

FLOCON: hij is het reutje met de meeste krulletjes in zijn vacht. Ook hij vond het heel spannend om de shelter  uit te stappen, maar ook hij uiteindelijk goed met ons mee. En ook bij hem ging het staartje omhoog

NIEVES: Is het enige teefje. Ze is wat kleiner dan de rest en haar vacht is het minst wit van kleur. Nieves liep soms stoer voor haar broertjes uit, maar is absoluut niet dominant. Zij staat ook op de site.

We zoeken voor elk van deze hondjes een adoptiegezin. Daarbij is het belangrijk dat er al een andere stabiele hond is. Dit zal ze stuk voor stuk erg kunnen helpen om het leven buiten de shelter te leren kennen.

Heeft u een vraag over een van deze honden? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om een van deze honden te adopteren? Klik dan hier.