Famke

By Ilse van den Oetelaar, 14 oktober 2023

Famke is een aandoenlijk hondje van 6 jaar oud, met vooral heel veel pech want ze verblijft heel haal leven al in verschillende opvanglocaties.

Naam Famke
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 21-8-2017
Gezondheid Goed,  bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 43 cm, 21 kg

Omschrijving Famke

Vaak is er niks bekend over het verleden van een hond maar Famke’s verleden is volledig bekend. Op 21-8-2017 werd Famke geboren in de berm van een terrein van een opvangcentrum voor verslaafde en dakloze mensen. De hondenfamilie was daar niet gewenst door de directie, het personeel voorzag de moeder stiekem van eten en drinken en zocht hulp voor haar.

Na 10 dagen kwam het bericht bij Lian terecht, inmiddels waren ze al 10 dagen wanhopig aan het zoeken naar een oplossing..Lian heeft geregeld (en betaald) dat moeder met pups terecht konden op een plek waar zij wel vaker Rescue hondjes heen bracht.

Inmiddels hebben moeder en pups allemaal een eigen thuis gevonden, behalve Famke.

 

De jaren verstrijken, Famke is allang geen pup meer. Noodgedwongen moest ze al twee maal verhuizen van opvanglocatie. Deze locatie liggen allemaal op het platteland dus Famke is nog niet gewend aan het leven met (verkeerd)drukte.

Als Famke geadopteerd wordt zal ze tijd nodig hebben om weet opnieuw te wennen aan de veranderde omstandigheden zoals bijvoorbeeld het meerdere keren uitlaten aan de riem.

Maar met liefde en geduld  valt alles te overwinnen. Famke is aanhankelijk, sociaal en lief. Ze leeft graag samen met een of meerdere andere honden: dat is ze zo gewend en het zal haar helpen zich sneller thuis te voelen.

Wij hebben Famke ontmoet in Spanje en het is werkelijk een prachtig en lief hondje, dat heel graag contact met je zoekt, maar in het begin wel op haar hoede is.

Het opvangadres waar ze nu verblijft, blinkt helaas niet uit in kwaliteit… Ze krijgt niet veel individuele aandacht.

 

UPDATE OKTOBER 2023

 

Inmiddels weer een jaar verder… Famke wacht nog steeds. We hebben haar wederom ontmoet en we zijn allemaal gecharmeerd van Famke. Het is een hondje dat zo graag haar best doet, zo graag dor je gezien wil worden, maar veel te bescheiden is om zich op te dringen. Ze is nieuwsgierig en we weten echt zeker dat ze met aandacht en liefde kan uitgroeien tot een fantastische huishond.

Famke is lief-lief-lief

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.