Bella

By Ilse van den Oetelaar, 31 december 2023

BELLA IS IN NEDERLAND!

 

Naam Bella
Ras Bordercollie-mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 25 juli 2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 12 kg, 40 cm

Omschrijving Bella

Met pijn in het hart zoeken de huidige baasjes een nieuw huisje voor de prachtige Bella. De afgelopen anderhalf jaar hebben ze van haar mogen genieten en de eerste basis mogen leggen in haar ontwikkeling. De huidige baasjes hebben meerdere huisdieren en een levendige huishouding, waardoor Bella teveel overprikkeld wordt. Hierdoor lijkt haar ontwikkeling te stagneren. Zij hebben het gevoel dat om Bella verder te kunnen laten ontwikkelen, Bella beter naar iemand kan gaan die nog meer tijd in haar kan steken en waar minder prikkels zijn die haar stress bezorgen.

Bella heeft een heftig verleden. Wat er precies is gebeurd zullen we nooit weten, wel is duidelijk dat ze trauma’s heeft opgelopen.

We zoeken voor Bella een huis waar ze met veel rust, geduld en zonder verwachtingen te hebben, kan zijn wie ze is. Het is een voordeel als haar nieuwe baas kennis heeft van het ras. Een huis met een ruime tuin, waar geen katten of kinderen wonen en in een landelijke omgeving. Aangezien Bella niet of heel weinig alleen kan zijn is het belangrijk dat de nieuwe baasjes veel thuis zijn.

Bella is een heel zachtaardige, lieve en supergevoelige hond die wat schuchter en verlegen kan zijn in het begin van een kennismaking. Als ze eenmaal weet dat het goed en veilig is, overlaadt ze je al snel met kusjes en onhandige knuffels. Ook is ze dol op het krijgen van kusjes en knuffels, zolang ze maar voelt dat ze weg kan wanneer zij wil. Elke dag begint voor haar als een feestje, ze is vrolijk en zodra ze ‘mag’ is het wat haar betreft tijd om te spelen. Je kan haar niet blijer maken door bijvoorbeeld een bal te gooien en haar te laten apporteren. Ze is dol op hondensnoepjes en tomaatjes of komkommer. Dit werkt ook goed als beloning. Bella ‘praat’ met haar oren, je ziet hieraan heel goed hoe zij zich voelt. Ze is nieuwsgierig naar nieuwe dingen, tegelijk vindt ze dit ook spannend en soms ontstaat er hierdoor stress. Op dit moment uit de stress zich in uitvalgedrag naar de katten en de andere aanwezige hond.

Door haar niet te pushen, maar zelf laten bepalen lukt het haar stapjes vooruit te maken.Het is daarom belangrijk dat er geen enkele verwachting moet zijn mbt prestaties van Bella, liefde en geduld is wat zij nodig heeft. 

Bella is een intelligente hond die opdrachten snel begrijpt.

De afgelopen anderhalf jaar heeft ze enorme stappen vooruit gemaakt. Met heel veel geduld is ze nu in ieder geval in staat contact te maken en liefde te ontvangen en te geven. Een grote en omheinde tuin is noodzakelijk voor haar om buiten veilig te kunnen scharrelen en spelen. Wandelen buiten deze veilige omgeving gaat nog niet goed, omdat ze nog heel veel zaken eng vindt. Daarom is zij de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks verder gekomen dan de tuin. Wanneer zij stress ervaart wordt ze obsessief, ze valt hier nog moeilijk in te remmen, het is een uitlaadklep voor haar. Ze houdt van apporteren, maar doe je dit te lang achter elkaar, dan wordt het een obsessie en gaat dat over in stress. Alles moet gedoseerd, zodat zij het aan kan. Door haar nervositeit lukt het alleen niet altijd even goed om iets uit te voeren zoals het hoort. Acceptatie dat Bella niet alles kan opvolgen is erg belangrijk, omdat druk leggen heel veel stress en paniek kan veroorzaken.

Bella kan niet overweg met katten en kinderen. Een andere hele stabiele, liefst wat oudere en hele rustige grotere hond kan, maar is geen must. Wel is het goed te weten dat Bella niet goed alleen kan zijn, ze heeft last van verlatingsangst. In die zin geeft een andere hond haar ook een zekere mate van een veilig gevoel. 

Er is een aantal zaken waar Bella bang voor is: borstelen vindt ze heel naar, omdat ze een vacht heeft die wel geborsteld moet worden, heeft zij met heel veel geduld nu geleerd dat ze kort even blijft staan en dan mag haar rug geborsteld worden en soms ook onder haar kin.

Ze is bang voor het verkeer op de weg, maar ook een fiets in de tuin kan zij eng vinden. Bezoek vindt ze heel spannend, maar wanneer het bezoek haar negeert en haar zelf de tijd geeft naar hen te komen, dan herstelt ze vrij snel. Het helpt ook door dan even met een bal te gooien die zij kan apporteren. Dit leidt haar af en maakt dat ze iets leuks koppelt aan bezoek. 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free