Toy

By Ilse van den Oetelaar, 3 september 2023

Toy heeft een leven vol narigheid achter zich

Naam Toy
Ras Griffon-mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 22 juli 2013
Gezondheid Goed, bleoduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 30 kg (hij heeft overgewicht), 48-50 cm

Omschrijving Toy

Toy heeft al lange tijd een naar leven.
Toy woonde tot zijn 5e levensjaar veilig en wel bij een baasje, tot op een dag zijn baasje volledig verlamd raakte door een ernstig ongeluk en niet meer voor Toy kon zorgen. De zus van het baasje besloot voor Toy zorg te dragen, maar helaas kon ze hem niet bij haar thuis hebben, dus liet ze Toy in een betaald pension onderbrengen.

Inmiddels zijn er jaren en jaren verstreken, en alsof dat allemaal nog niet vervelend genoeg was voor Toy, kreeg ook de zus van zijn baasje dit jaar een ongeluk. Niet zo ernstig als haar broer, maar ze had wel revalidatie nodig die ze van haar eigen geld moest betalen, en dus was er geen geld meer voor het verblijf van Toy. Radeloos vroeg ze om hulp bij de man van Toy’s verblijf, ‘of hij misschien iemand kende die Toy van haar over wilde nemen’. Maar Toy had een probleem: één van zijn trommelvliezen was geperforeerd. Een slecht en pijnlijk oor waar hij inmiddels alweer jaren mee rond liep, waarvan de zus van het baasje vanaf wist, maar een operatie van een geperforeerd trommelvlies is zeer kostbaar, en met die reden was hij nog niet geopereerd. Gelukkig twijfelde Lian geen seconde om hem over te nemen. Toy is inmiddels al 10 jaar oud, en het enige wat ze wil is dat Toy opnieuw bij een familie zal horen. 

Toy is inmiddels al geopereerd. Het was een zware operatie, maar Toy is inmiddels volledig hersteld. Hij zal waarschijnlijk wel doof zijn aan zijn geopereerde oor, maar ach, hij heeft gelukkig ook nog een ander oor, waar hij wel mee kan horen. Toy is negatief getest voor 5 bloedtesten. Zijn nieuwe baasje zal zijn oren wel af en toe schoon moeten maken omdat hij oorsmeer aanmaakt. Hij heeft hier verder geen last van en laat het netjes doen.

Toy is een vrolijke hond en heeft ondanks zijn leeftijd nog volop energie. Hij is lief en heeft nog nooit, zelfs niet met dat pijnlijke oor, geklaagd of chagrijnig gedrag vertoond. Reutjes zijn niet erg gecharmeerd van Toy, dus kan Toy het best alleen of samen met een teefje samen leven. Toy is een middelmaat en zou eigenlijk wel wat pondjes mogen verliezen.

Update oktober 2023:

We hebben Toy ontmoet. Vorig jaar (toen hij nog niet ter adoptie was maar al heel lang in de opvang zat…) zagen we hem alleen maar van achter een hek. Nu mocht hij op het veld lekker rennen en snuffelen tijdens ons bezoek. Toy is een hele vriendelijke hond die zichtbaar zo blij werd van de aandacht die wij hem zagen.

Ondanks dat hij inmiddels aan zijn oor geopereerd is, schudde hij nog regelmatig met zijn oor en een dierenarts zal er naar kijken. We denken dat hij nog regelmatig ” vuil” vast houdt in zijn oor en dat het niet regelmatig genoeg wordt schoongemaakt…

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.