Zigor

By Ilse van den Oetelaar, 22 mei 2021

ZIGOR IS GEADOPTEERD!!

Zigor is een jonge hond, afgegeven door de fokker

Naam Zigor
Ras Setter/spaniel
Geslacht Reu
Geboortedatum augustus 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 15-20 kg ( volgt nog)

Omschrijving Zigor

Zigor is een mooie, jonge driekleurige Setter/Spaniël. Hij is bij de shelter afgegeven door de fokker, omdat hij te ‘lui’ is. Waarschijnlijk heeft hij gewoon te weinig jachtinstinct en willen ze hem daarom niet gebruiken voor de jacht. Zigor heeft hierdoor de kans om in een liefdevol huis op te gaan groeien. Wij denken dat hij hier vele malen beter af is.

Het is nog een jonge hond. Dit betekent dat hij nog veel zal moeten leren als hij in Nederland is. Ook heeft een jonge hond energie en dus tijd nodig om veel te spelen. Daarom zoeken we een baasje voor hem die de tijd, het geduld en de rust heeft om hem hierbij te gaan begeleiden zodat hij uit kan groeien tot een fantastische volwassen hond.

Update 22 mei 2021
Zigor verblijft op dit moment in een tijdelijk opvanggezin aangezien zijn adoptie op het laatste moment is afgezegd.
Zij omschrijven hem als volgt:
Zigor is een actieve, speelse en leergierige jonge setter. Hij heeft veel energie en is nog volop aan het ontdekken hoe het leven in een huis werkt. Tot nu toe kende hij alleen het leven bij zijn fokker en in de shelter. Hij is niet angstig, maar vindt sommige nieuwe dingen even spannend in het begin.
Zigor gaat prima om met de andere honden in het gezin, hier wil hij graag mee spelen. Ook naar de katten kijkt hij niet om. Hij is vriendelijk en zachtaardig en komt af en toe even knuffelen.
Hij heeft natuurlijk, zoals elke pup, nog veel te leren. Buiten loopt hij aardig mee aan de riem, wel is hij nog erg afgeleid door alle nieuwe indrukken.

We zoeken voor Zigor een ervaren adoptant met genoeg tijd en ruimte in en om het huis om hem de begeleiding en uitdaging te kunnen bieden die hij nodig heeft. Een adoptant die de specifieke setter energie kent en weet hoe hij deze op een positieve manier kan begeleiden. Voor Zigor is het belangrijk dat zijn nieuwe baas veel thuis is en lekker veel met hem kan wandelen en kan trainen. 

Update 23-5:

Zigor is vandaag overgegaan van zijn “nood” opvangadres naar een opvangadres waar ook gelijk gestemde honden zijn. Daar bleek al snel dat Zigor veel steun ontleent aan de aanwezigheid van die honden.

Vandaag dat wij nu op zoek willen gaan naar mensen waar al een andere hond, liefst jachthond-type) aanwezig is.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.