Nieuwsbrief N° 52

By Ilse van den Oetelaar, 16 mei 2021

Het is de tijd van lange weekenden, feestdagen en af en toe prachtige dagen. Er kan dus lekker veel gewandeld worden. In deze nieuwsbrief uiteraard aandacht voor de honden die de afgelopen 4 weken geadopteerd zijn. Ook zij kijken uit naar veel mooie wandelingen  met hun adoptanten.

  • Het is fijn te kunnen melden dat 3 honden die in opvang zaten geadopteerd zijn. Lerenda is 8 maanden in opvang geweest en het was een heel gepuzzel om haar te doorgronden en om de juiste adoptanten te vinden. Maar het is gelukt. Lieve heeft (weer) geweldig werk geleverd! In de vorige nieuwsbrief kondigden wij het al aan: er was belangstelling voor Zazu en inmiddels is dit lieve hondje verhuisd naar haar adoptiegezin, bedankt Carlijn voor het opvangen!  Bhima, een probleemloze, lieve galgo heeft 8 weken bij Miranda gewacht op haar adoptanten. Ze gaat komende zondag verhuizen. Ze zal gemist worden door Miranda! Ook deze maand zijn er weer een aantal oudere honden geadopteerd. Sultan is een labrador van 8 jaar die na een scheiding werd afgegeven. Lola werd ook afgegeven na 7 jaar. Mooie Vento kwam na een rotleven ook in de shelter terecht, hij wordt ongeveer 7 jaar geschat. Ook de kansarme Arturo werd geadopteerd. Hij mist een voorpoot, want na een ongeluk was deze niet meer te redden. Kleine Moon werd ook met een gebroken poot gevonden maar deze kon gelukkig geopereerd worden en dus kan Moon op vier poten door het leven. Ook 3 pups/ jonge honden werden geadopteerd. Onder hen de leuke ruwharige pup  Oca, het schattige hondje Neo en Zigor een spaniel van 9 maanden oud.
  • Bijzonder is de snelle herplaatsing van Tigre. Tigre is begin dit jaar geadopteerd en kwam in een liefdevol gezin terecht maar Tigre ontwikkelde daar zulke verlatingangst dat hij daar niet kon blijven. Al snel melden zich een nieuwe adoptant en we kunnen zeggen: het gaat goed met Tigre!
  • Selva verblijft nog bij haar opvanggezin in België. Er wordt nog altijd haard gewerkt aan het opnieuw leren vertrouwen van mensen. Gelukkig krijgt Selva bij Diane alle tijd!
  • Een update over Tristan. Hoewel de operatie goed gelukt lijkt waren er ook complicaties. Hij kreeg opnieuw een dikke knie en mogelijk moet de pin die er in gezet is nog verwijderd worden. We houden jullie op de hoogte!
  • Pech voor Falconetti, maar gelukkig maar van korte duur. Vlak voor zijn vertrek uit spanje, in april werd geconstateerd dat hij een plasprobleem had en een echo liet zien dat er ” iets” in zijn blaas zat. Daardoor kon deze oude heer niet afreizen. Gelukkig bleek het allemaal niet zo ernstig en kan Faklconetti toch snel afreizen.