Zero

By Ilse van den Oetelaar, 27 april 2019

ZERO IS GEADOPTEERD!!

 

Zero leefde in de buurt van de shelter op een terrein waar ook veel paarden gehouden werden. Hij leek van niemand te zijn. Gelukkig kon hij worden meegenomen. Zero is in Nederland en ter adoptie!!

Naam Zero
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 1-2 jaar oud
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 14 kg

 

Omschrijving Zero

Zero is erg lief en aanhankelijk, hij vraagt niet veel, is niet opvallend aanwezig in de shelter. Hij is rustig van aard, je hoort hem nooit blaffen.

Aanvankelijk was hij wat verlegen maar nu geniet hij erg van de aandacht die hij krijgt.

Hij kan goed met alle andere honden in de shelter over weg.

UPDATE 27-4-2019

Zero is sinds 9 april in Nederland. Helaas moeten wij op zoek naar een ander  adoptiegezin. Hij heet nu Pablo. Pablo leek heel snel goed te intergreren in het adoptiegezin. Pablo is een prachtig, rustig en gehoorzaam hondje. Leergierig en houdt erg van knuffelen. Zindelijk, loopt heel braaf aan de lijn en is graag samen met andere honden. Als hij goed vertrouwd is met zijn baas kan hij waarschijnlijk prima los lopen en zal hij genieten van lange wandelingen en actief met zijn baas bezig zijn. Ook samen met hem een hondencursus volgen zal voor zowel baasje als Pablo een genot zijn. Pablo’s enige aandachtspunt is dat hij vreemden of mensen die hij (nog) niet vertrouwt plotseling kan benaderen door naar ze te ” snappen”. Waarschijnlijk komt dit voort uit angst. Pablo is geen agressieve hond. In huis is het niet zo dat hij op afstand blijft als er iemand binnen komt want hij is ook nieuwgierig, hij zoekt zelf voorzichtig toenadering maar als het niet goed voelt kan hij happen. Het is nog niet duidelijk wat precies voor hem niet goed voelt. Vaak zie je dit gedrag bij buitenlandse honden vnl bij mannen, maar Pablo heeft dit gedrag ook bij vrouwen laten zien. Hij doet het niet bij iedereen die binnenkomt. Je merkt aan Pablo dat hij nog “zoekende” is, hij weet gewoon nog niet wat er van hem verwacht wordt. Hij is nog onzeker, en dat is gezien de korte tijd dat hij pas in Nederland is, ook niet verwonderlijk. Dit gedrag maakt Pablo een heel aandoenlijk hondje. Je ziet dat hij het zo graag goed doet, dat hij niets kwaads in zin heeft, maar dat hij het gewoon allemaal nog niet snapt.

Pablo is gewend aan een bench, ligt hier graag in als het deurtje open staat. Hij trekt zich hier ook in terug als er bezoek is. We denken dat me de juiste begeleiding het ongewenste gedrag in goede banen te leiden is, maar het vraagt dan in het begin wel iets van de adoptanten en hun bezoek. Als hij uiteindelijk merkt dat het ok is dan komt hij om aandacht vragen en zal hij je overspoelen met knuffels. Als hij je eenmaal vertrouwt heb je een maatje voor het leven. Een hondje dat heel veel liefde geeft en ook heel graag liefde ontvangt. Een hondje dat graag samen met zijn baas op ontdekking gaat.