Yari

By Ilse van den Oetelaar, 19 november 2022

YARI IS GEADOPTEERD!!

 

Yari’s geboorte was een ongelukje…

Naam Yari
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum mei 2022
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 20 kg (volwassen)

Omschrijving Yari

Yari is onlangs uit Spanje naar Nederland gekomen. Met 6 maanden oud is ze een hele lieve hond die echt van kroelen en spelen houdt, erg enthousiast kan zijn en heel graag bij je komt liggen. Ze mag nog wel leren haar energie te doseren en zo nodig haar rustmomenten leren nemen. Zeker als ze overprikkeld raakt, heeft ze behoefte aan rust en een baasje die deze rust ook kan geven. Yari is erg slim en leert snel. Ze gaat graag op onderzoek uit en is erg nieuwsgierig en ondernemend. 

Alles in Nederland is nog erg nieuw voor haar en dat vindt ze spannend. Van regen houdt ze niet echt, ze is nog echt de warmte van Spanje gewend. Yari heeft al die tijd bij haar moeder en broertjes/zusjes in huis geleefd met een grote tuin.

Yari is al zindelijk en kan de hele nacht haar behoefte ophouden. Meestal geeft ze wel aan wanneer ze naar buiten wil door je te komen halen. Blaffen doet ze eigenlijk zo goed als niet, ze zal eerder wat gaan piepen. Ze reageert niet agressief op nieuwe mensen of als bijvoorbeeld de bel gaat. Eerder enorm enthousiast en vrolijk. Yari kan vast wat langer alleen blijven, als de tijd genomen wordt om dit stapsgewijs met haar op te bouwen.

Omdat ze nog een pup is, zal er in het begin veel tijd en energie in haar gestoken moeten worden. Een puppy cursus zou goed voor haar zijn en ook voor de socialisatie. Ze heeft de behoefte aan een baasje die haar goed kan en wil begeleiden in wat wel en niet mag. Ze heeft al een hoop geleerd, maar aan elke nieuwe leefomgeving zal ze moeten wennen.

Er zit geen enkel kwaad in Yari, ze is een ontzettend lieve en leuke pup die op zoek is naar een nieuw baasje.

Yari komt uit Spanje en was daar helaas een pup uit een ongewenst en onverwacht nest. Haar moeder rende weg en kwam zwanger terug, ze beviel van 8 pups. De vrijwilligers van PAM werd gevraagd of ze wilden helpen met het zoeken naar verantwoordelijke baasjes. Waarschijnlijk zal ze rond de 20 kilo gaan wegen en middelgroot worden. Yari is op dit moment nog niet gesteriliseerd.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.