Chein

By Ilse van den Oetelaar, 24 november 2022

CHEIN IS GEADOPTEERD!!

 

Chein heeft een rotleven als kettinghond achter de rug

 

Naam Chein
Ras Mix-herder
Geslacht Reu
Geboortedatum 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 30 kg/ 67 cm

Omschrijving Chein

Chein lag vanaf de leeftijd van 6 maanden al aan de ketting, vast aan een paal. Een heel leeg, eenzaam leven. Een leven in de open lucht, in de hitte, in de sneeuw, in de regen. Het moet een nachtmerrie zijn geweest voor deze jonge hond

Gelukkig hebben de vrijwilligers van de shelter hem kunnen redden. Chein blijkt een vriendelijke, rustige hond en we hopen allemaal dat hem nog een paar mooie jaren gegeven zijn.

In de shelter maakt hij geen problemen met de andere honden, maar soms valt een groepjes ” puberhonden” hem lastig en dan trekt hij zich terug.

In de shelter is hij rustig aanwezig. Hij gaat heel graag mee wandelen en dan is hij vriendelijk naar de vrijwilligers. Hij geniet van knuffels en begint te kwispelen zodra hij aandacht krijgt.

Hij moet nog wel wennen aan alle nieuwe geluiden, en kan soms wat schrikken. Maar Chein leert ontzettend snel!

 

Chein voelt zich niet echt op zijn gemak in de volle shelter en ze merken dat hij nu afvalt. Als ze Chein meenemen naar buiten om te gaan wandelen heft hij ook echt even tijd nodig om te ” ontdooien”, alsof hij alles wat gebeurt even tot zich door moet laten dringen. Als hij dan merkt dat het ok is, kan hij genieten van de wandeling en de aandacht van mensen

 

Update 30 maart 2023

Chein verblijft niet meer in  de overvolle oude shelter maar heeft nu een plekje in de nieuwe shelter die nog in aanbouw is. Daar heeft hij veel meer ruimte en is het minder druk.

Chein geniet daar van de aandacht die hij krijgt en gaat graag met de andere honden in het voorjaarszonnetje liggen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.