Valiente

By Ilse van den Oetelaar, 19 augustus 2023

VALIENTE IS GEADOPTEERD

Dit is de indrukwekkende Valiente!

Naam Valiente
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum 21-11-2014
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 32 kg

Omschrijving Valiente

Valiente komt van een zeer beruchte eigenaar die met enige regelmaat zijn honden “dumpt” bij Puntanimals. De honden zijn dan vaak oud of ziek en het is duidelijk dat ze geen goede zorg hebben gehad.

Afgelopen juni wilde hij van 7 honden af. Omdat er niet direct plaats was bij Puntanimals werden ze de eerste maand opgevangen in een Residence en daarna kwamen ze bij Puntanimals in de shelter. Het was een zeer triest gezelschap.

Valiente is 9 jaar oud en hij heeft een zeer prettige rustige uitstraling. Hij valt op omdat hij groot is met zijn 32 kg.

Hij is wat onderdanig naar de andere honden in de shelter.

Door zijn gewicht en leeftijd heeft hij moeite met de gladde vloer van de shelter. In de uitloopruimte waar de galgo’s veelal kunnen verblijven worden/ blijven de tegels vaak nat. Valiente glijdt dan met zijn  poten in een soort spreidstand en kan niet meer op eigen kracht naar boven. Als de vrijwilligers dit zien, en horen want hij begin dat te janken, dan helpen ze hem direct op de been. Maar helaas zijn de vrijwilligers er niet altijd…En zo kon het gebeuren dat hij een keer uitgegleden is en is aangevallen door een andere hond. Waarschijnlijk omdat hij zo hard jankte en dit de andere hond(en) triggerde. En zo raakte arme Valiente dus gewond. Hij krijgt nu medicatie. En ze gaan kijken hoe ze nu verder zijn verblijf in de shelter veilig kan zijn. Omdat Valiente heel sociaal is, is ” eenzame” opsluiting geen optie..

Wie biedt deze geweldige lieve hond een veilige plek?

(in de filmpjes is hij ter herkennen aan de halsband in de kleuren van de Spaanse vlag)

UPDATE  2 September: Valiente is in opvang in Nederland

Zijn opvanggezin vertelt over hem:

Hij is leuk.

Hij is lief.

Hij is geweldig.

Hij gaat goed met reuen en teven, groot en klein.

Alles is nieuw maar hij reageert niet angstig, hij is alert en wil graag samen de wereld ontdekken. Hij is er net , midden in een hittegolf dus veel buiten is hij nog niet geweest. Hij is buiten veel bezig met ontdekken, in de tuin doet hij alles, daar is het nu veilig. In huis is hij volkomen zindelijk.

Mensen zijn ok voor hem, hij springt niet meteen in je armen, hij blijft een windhond. Vooral in huis vind hij visite gezellig en mag dan een gezellig dansje doen, dat hoop ik nog een keer te kunnen filmen. 

Hij is sociaal, geen voedselnijd, eet graag,( krijgt momenteel 3 maaltijden per dag), is zindelijk en een supermaatje! Hij is nog niet lang alleen geweest natuurlijk, wel is opgevallen dat hij als de rest mee uit gaat en hij echt alleen is dan een piepje en een blafje gaf, zodra er echter 1 hond bij was, was hij stil, niks gesloopt, niks gedaan in het kwartiertje dat dit gebeurde.

UPDATE 17 September:

Valiente begint zich thuis te voelen. Hij gaat graag mee wandelen en loopt dan graag voorop en zet dan zijn 34 kg in, maar is heel goed af te leiden/ te corrigeren met je stem.

Katten vindt hij intrigerend en hij blijft alsmaar naar ze kijken. Nieuwe mensen en nieuwe honden in huis vindt hij gezellig.

Hij speelt graag met de andere honden in huis en trekt af en toe een sprintje van tuin naar huis.

Hij is een bonk liefde en blijheid.

Hij bloeit helemaal op in nabijheid van andere honden.

Hij is meegegaan naar de renbaan en mocht daar voor de lol ook even rennen. Hij heeft genoten!!

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free