Tim

By Ilse van den Oetelaar, 10 februari 2022

TIM IS GEADOPTEERD!!

 

Tim is een galgo geboren in de zomer van 2021. Hij is te bewonderen in Nederland!

Naam Tim
Ras Galgo Español
Geslacht Reu
Geboortedatum 23-6-2021
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte Zal ws 65 cm hoog worden en 25 kg

Omschrijving Tim

Wie wordt er nou niet verliefd op dit schattige snuitje??

Dit is Tim(mie), een 8 maanden oude galgo reu met een prachtige donkere brindle vacht. Als het zonlicht er op valt, is het net of er gouden streepjes doorheen lopen! Er zit echt een superschattig pluimpje aan zijn lange staart en hij heeft een wat pluizige vacht, zó zacht dat je niet wilt stoppen met hem te aaien. En dat vindt Tim helemaal niet erg, want geaaid worden vindt hij geweldig!

Wat doet hij het het liefst; spelen en knuffelen. Met mensen of met andere honden, maakt hem niet uit. Hij zoekt actief contact, kruipt tegen je aan, het liefst achter of half over je heen en valt zo lekker in slaap.
En ondanks dat zijn 3 pleegzusjes af en toe behoorlijk op hem mopperen en hij nog wel eens een snauw krijgt als hij met zijn jeugdig enthousiasme op ze springt, laat hij zich daardoor niet uit het veld slaan. Probeert gewoon nóg een keer of ze echt niet willen spelen of knuffelen met hem.

Buiten is hij een genot om te zien: hij rent met flapperende oren en poten die nog alle kanten op gaan, toch al heel hard mee met de andere honden. Balletjes vindt hij superleuk en hij kan zich dan ook prima vermaken als je er af en toe eentje gooit. Kluiven doet hij ook met overgave, zijn favoriet is hertengewei.

Tim is nog jong, dus zijn opvoeding is zéker nog niet klaar. Hij is zindelijk, snapt het commando “plaats” en loopt prima mee aan de riem. Hij kent zijn naam en luistert als hij daar zin in heeft. Want, zoals een echte kleuter, kan hij je behoorlijk uitproberen, dus consequent zijn is belangrijk! Ook een goede puppytraining zal hij zeker leuk vinden, hij is graag bij je en zal ervan genieten actief met je bezig te zijn.

Timmie zoekt adoptanten die hem veel knuffels willen geven, maar ook tijd en energie willen steken in zijn opvoeding. Hij is dol op andere honden, zoekt ook graag hun warmte en gezelschap, ook kinderen zullen geen probleem voor hem zijn. Ik schat in dat hij zelfs met katten kan (leren omgaan).
Kortom, Tim is een heerlijke, onbevangen pup die zó veel liefde te geven heeft. Wie kan hem nou weerstaan??

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.