Rubius

By Ilse van den Oetelaar, 19 oktober 2023

Rubius

Naam Rubius
Ras Galgo Español
Geslacht Reu
Geboortedatum 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen
Gewicht/schofthoogte 65 cm

Omschrijving Rubius

Rubius is een prachtige ruwharige galgo van ongeveer 3 jaar oud. Ook hij is afgestaan omdat hij waardeloos was in de ogen van de jager.

Rubius is nog wat op zijn hoede. In het begin vond hij aanrakingen eng, maar hij gaat graag mee wandelen en zo heeft hij geleerd dat mensen ook goede bedoelingen kunnen hebben.

Zo’n verandering is natuurlijk een heel proces en Rubius heeft echt tijd nodig om te wennen.

In die zin is hij geen beginnershond, maar een hond voor mensen met veel geduld, mensen die geen eisen aan hem stellen en hem de ruimte geven zich te ontwikkelen.

Dan zal Rubius een vriend voor het leven worden

 

Update maart 2023:

 

Rubius wacht inmiddels al meer dan een jaar en in dat jaar is hij veel vooruit gegaan. Hij krijgt veel aandacht van de vrijwilligers en ze nemen hem regelmatig mee naar buiten voor een wandeling. Daar geniet hij enorm van, zeker als er meerdere galgo’s meegaan en in het bijzonder zijn vriend Udon.

Rubius is in contact gebracht met kinderen op een school en daar laat hij de aandacht over zich heen komen. hij vindt het duidelijk nog wat eng maar is absoluut niet agressief.

Rubius is klaar voor adoptie, we denken dat hij in een huiselijke omgeving nog veel meer stappen zal kunnen zetten, want daar zal hij natuurlijk nog meer aandacht en steun krijgen.

 

Update oktober 2023:

Inmiddels zijn er anderhalf jaar verstreken en niemand komt voor Rubius.

Rubius heeft het hart gestolen van Mayte (en omgekeerd) want zodra Mayte in de shelter komt, zoekt Rubius haar op en hij blijft constant bij haar in de buurt. We hebben Mayte ook zien wandelen met Rubius. Wat een prachtige, lieve, bescheiden galgo.

Rubius heeft grote stappen gezet als het gaat om vertrouwen krijgen in mensen. En we denken dat hij nog veel meer stappen kan zetten!

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free