Ratona

By Ilse van den Oetelaar, 6 februari 2023

 RATONA IS GEADOPTEERD!!

 

Naam Ratona
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 30-6-2018
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 23 kg

Omschrijving Ratona

Ratona werd door de shelter in Spanje samen met enkele andere honden overgenomen van een kennel die ging sluiten. Daar verbleef ze enkele maanden tot ze mocht afreizen naar een pleeggezin in Nederland. Ze werd vrij snel geadopteerd, maar helaas is ze na adoptie te snel voor een langere periode alleen gelaten. Haar nieuwe baas had geen andere honden en Ratona vond dat niet fijn. Nu verblijft ze in een nieuw gastgezin.
Ratona, of Ona zoals wij haar noemen, begint hier al heerlijk te ontspannen. Inmiddels is ze helemaal ingeburgerd hier in de roedel. Ze is heel aanhankelijk en wordt steeds speelser. We merken duidelijk dat ze zich heel fijn voelt en het helemaal naar haar zin heeft. Ze is supervriendelijk naar alle mensen, óók heel zacht en voorzichtig in het contact met kleine kindjes (onze kleindochter van 1.5jaar was er een dag en ook nog een ander kleintje wat rustig tussen alle honden door liep).
Kortom, het is een fantastisch hondje!! Ze speelt lekker mee met de roedel en is lekker nieuwsgierig naar wat zij allemaal aan het doen zijn. Heel soms snept ze als de andere honden druk aan het spelen zijn. Ook mensen vindt ze heel leuk, ze komt graag een aai en een kusje halen. Ook naar onze activiteiten is ze heel nieuwsgierig, ze loopt gezellig mee bij alles wat we doen. Ze luistert al redelijk naar haar naam, is zindelijk en in huis heel rustig. Ze kan genieten van elk lekker hapje, elk zonnestraaltje en elk zacht plekje. Zoals we haar nu zien zal ze prima als enige hond kunnen, maar ook met een andere rustige hond zal ze het fijn vinden .

Ratona gaat graag mee wandelen en loopt al netjes aan de lijn. Ze gedraagt zich buiten ook niet angstig. Schrikt niet van verkeer, geluiden, kinderen. Ratona is niet geschikt om met katten  of bereikbaar kleinvee samen te leven. We hebben gemerkt dat kleine honden en Ratona ook geen match zijn, ze vindt haar soortgenoten leuker.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.