Petunia

By Ilse van den Oetelaar, 12 september 2021

PETUNIA IS GEADOPTEERD!!

Petunia is een jonge bodeguermix. Ze is heel aanhankelijk

Naam Petunia
Ras Bodeguero (mix)
Geslacht Teefje
Geboortedatum November 2020
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen later
Gewicht/schofthoogte 40 cm, 13 kg

Omschrijving Petunia in huidige situatie

Halló ! Ik wil me graag aan jou voorstellen. Ik ben Petunia. Mijn naam zegt het al, ik ben zo mooi als een bloem. Ik ben ook een vrolijke ei en ik ben erg blij als ik mensen om mij heen heb. Groot of klein, dat maakt niet uit. Ik ben ontzettend lief naar iedereen. Ik laat ook duidelijk merken dat ik blij ben omdat ik heel graag kusjes en knuffels geef. Mijn hobby’s zijn : 1. de buurt in de gaten houden. Ik kijk heel graag uren lang door het raam.2. Spelen met mijn knuffels. 3. Wandelen. 4 met jou spelen. Ik hou veel van jagen, daarom heb ik moeite om rustig te blijven als ik een kat of een vogel zie. Ik ben zindelijk, maar soms doe ik het nog in het huis. Ik kan nog niet los lopen, want ik begrijp nog niet zo goed dat ik naar mijn naam moet luisteren.ik woon nu met andere hond. Mijn manier van spelen bevalt hem niet en mijn baasjes zeggen dat ik me veel beter kan gedragen als ik alleen ben. Daarom ben ik op zoek naar een andere huis. Als jij ook zo veel van knuffels en spelen houdt als ik, laat het weten!

Wat zaken op een rijtje:

Ze kan perfect omgaan met jonge kinderen.
Ze kan tegen een drukke omgeving.
Ze kan alleen blijven.
Ze is zindelijk.
Ze kan in de auto en Ov
Ze kan trap lopen
Ze loopt goed aan de lijn ( tot dat ze iets ziet bewegen) dan is ze eigenlijk buiten control, maar dat is als ze samen met de andere hond is. Als ze alleen is,  is ze daar in beter te begrenzen.
Ze kan absoluut niet los lopen op een gebied zonder hekken. Alsnog kan ze onder de hekken heen glijpen.

Voor het adoptieteam is het duidelijk dat Petunia nog veel steun en begrenzing nodig heeft. Omdat het zo’n vrolijk meisje, lijkt het alsof ze zich goed heeft aangepast, maar ook voor Petunia is een verhuizing van de drukke shelter naar een gezinssituatie een grote stap. Zoals vaker uit zich dat in het opzoeken van de grenzen. Dit uit zich niet in agressie maar wel in onrust, de neiging om te kauwen.

We denken dat het voor haar belangrijk is dat er een rustige woonomgeving is met veel regelmaat en geen overload aan prikkels. Een baasje dat rust en zekerheid uitstraalt zodat zij zich minder druk hoeft te maken, en  kan ontspannen, zou goed voor haar zijn.

 

 

Omschrijving Petunia in Spanje

Petunia een jonge, aanhankelijke Bodeguero dame. Ze is gevonden op straat en nu verblijft ze in de shelter van Puntanimals. Hier rent ze achter alle vrijwilligers en verzorgers aan voor een knuffel en aandacht.  Als je naar haar ogen kijkt zie je haar zachte uitstraling! Voor deze sociale en vriendelijke pup zoeken we een fijn huis waar ze de tijd en de aandacht hebben die een jonge hond nodig heeft.
Petunia gaat goed met de andere honden om in de shelter, ze heeft gelukkig weinig aanpassingsproblemen gehad en vindt het heerlijk om met de andere honden te spelen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.