Pegaso

By Ilse van den Oetelaar, 24 september 2021

PEGASO IS GEADOPTEERD!!

 

Pegaso is een prachtige zwarte galgo die zwaar gewond gevonden werd

Naam Pegaso
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum 2016
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte Volgt

Omschrijving Pegaso

Pegaso werd begin augustus in een veld gevonden. Zwaar gewond. mogelijk had zijn voorpoot in een klem gezeten of was hij in een landbouwmachine terecht gekomen. Hij lag er al enige tijd voordat iemand zich over hem ontfermde. De mensen van Puntanimals zijn hem gaan ophalen en wat ze aantroffen was zo vreselijk dat het ze allemaal teveel werd.

Pegaso werd direct naar de dierenarts gebracht. Bloedonderzoek wees uit dat hij gezond was. Zijn voorpoot was echter zo ernstig beschadigd dat deze een paar dagen later geamputeerd werd.

Pegaso verblijft sindsdien in een opvanggezin in Spanje en hij knapt zienderogen op. Hij kan inmiddels al goed opstaan, lopen en rennen op 3 poten.

Pegaso is bijzonder lief en aanhankelijk.

We zoeken voor deze knappe heer een adoptiegezin waar ze begrijpen dat de handicap van Pegaso aanpassingen in het dagelijks leven behoeft: lange wandelingen aan de riem zijn waarschijnlijk te vermoeiend voor hem, maar lekker even rennen met andere honden zal prima gaan.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat Pegaso een heel liefdevol plek krijgt. De aanwezigheid van een andere hond zal hij erg op prijs stellen

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.