30 Abril 17 (27)

Odin

By Ilse van den Oetelaar, 17 mei 2017

ODIN IS GEADOPTEERD!!!!

Odin is een schitterende ruwharige galgomix. Zijn levensverhaal is gruwelijk….zijn moeder werd vermoord en hij bijna ook… Maar Odin heeft het overleefd en we zoeken voor hem een plek waar zijn onbezorgde leven eindelijk kan beginnen.

Naam  Odin
Ras  mix- Galgo
Geslacht  Reu
Geboortedatum  10 oktober 2015
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  25 kg, 70 cm

 

Omschrijving Odin

Odin werd gevonden samen met zijn moeder en broertjes. De pups waren pas enkele weken oud, hun moeder was gewond. De lieve galga liet het toe dat ze samen meegenomen werden naar de shelter in Extramadura. Maar op een dag werd de moeder gestolen…en de volgende dag teruggegeven…gedood…

Ze hadden ook geprobeerd Odin te vermoorden, waarschijnlijk door hem hard op zijn rug te slaan. Maar Odin overleefde het, hij was er slecht aan toe met een ernstige blessure aan zijn ruggegraat. De vrijwilligers waren erg aangeslagen en hebben er alles aan gedaan om hem te redden en dat is gelukt.

Inmiddels zijn zijn broertjes geadopteerd en Odin is door onze contactpersoon uit de shelter gehaald en in een kleinschalige opvang geplaatst.

In die Spaanse opvang bleek Odin een vrolijke hond, met de speelsheid en energie die je bij een jonge hond mag verwachten. Voor mensen en kinderen is hij heel vriendelijk en ook heeft hij geen problemen met de andere honden én de katten in de opvang.

Hij  blaft nauwelijks. Lopen aan de lijn doet hij prima, maar nog liever loopt hij los ( in een veilige omgeving) zodat hij lekker voluit even kan rennen.

Hoe vreselijk de geschiedenis ook is, nu is Odin een heerlijke jonge, vrolijke hond.

 

update 7 juli 2017

Odin verblijft nu in een opvanggezin in Nederland. Daar valt op dat hij erg lief en prima kan samenleven met de andere honden. Hij geniet van de wandelingen en heeft in een omheind gebied los gelopen en dan blijft hij netjes in de buurt.

Van onbekende geluiden kan hij schrikken maar hij hersteld dan ook weer snel. Na een paar dagen heeft hij vertrouwen in het opvanggezin maar als mensen hem direct benaderen en een hand op zijn hoofd leggen vindt hij dat nog wat eng. Maar hij zal nooit agressief reageren.

Het is een grote schat met prachtige ogen en hij loopt lekker los mee in het bos. Het is echt een charmeur!

Na een week is hij echt aan het loskomen en wordt hij steeds minder onzeker. Het opvanggezin heeft enkele mooie fimpjes gemaakt, die u hieronder kun vinden.

Natuurlijk kunt u Odin ontmoeten!

 

zo werden Odin en zijn moeder gevonden:

Odin’s eerse dag in het opvanggezin:

Odin na een paar dagen,lekker in het bos:

Odin, na een week in het opvang gezin: