Nieuwsbrief N° 4, mei 2017

By Ilse van den Oetelaar, 14 mei 2017

En daar is onze vierde nieuwsbrief waarin we veel hondjes zien landen op Nederlandse bodem!

Het voorjaar is alweer in volle gang en het is tijd voor een volgende nieuwsbrief.

  • Gelukkig werden er ook deze maand weer honden geadopteerd. Bilbo, LeonCurro, Marta en India, en daarmee staat de aantal adoptie op dit moment op 22.
  • Bilbo verliet zijn opvanggezin en na een paar dagen proefdraaien mocht hij (natuurlijk) blijven bij zijn adoptiegezin.
  • Voor adoptanten van onze honden en voor de contactpersonen en vrijwilligers hebben wij een Facebook-pagina gelanceerd:  Adopted Hobodogs! In deze besloten groep kunnen berichten met foto’s en filmpjes geplaatst worden zodat alle betrokkenen kunnen volgen hoe het met een gered hondje gaat. Vooral onze hardwerkende vrijwilligers in Spanje vinden dit echt geweldig: het is voor hen een stimulans om door te gaan met hun zware werk.
  • Het bestuur heeft bij de belastingdienst een zogenaamd ANBI-erkenning aangevraagd, waardoor donaties bij de belasting aftrekbaar zijn, dus doneren wordt binnenkort nóg leuker: NL89 RBRB 0954 4694 10 t.n.v. Stichting Hobodogs. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons (financieel) ondersteunen. We hebben een prachtige donatie ontvangen waarmee we projecten in Spanje kunnen ondersteunen, dank je wel Jos! 
  • We hebben een donatie gedaan voor het herstel van kleine Bruno. Bruno werd in verschrikkelijke omstandigheden gevonden in een pand samen met Lala en nog 5 zeer zwaar verwaarloosde honden en  6 dode honden. Bruno en Lala werden zodra dat mocht en kon, opgehaald en overgebracht naar de Protectora ARPA. Ze moesten direct naar de dierenarts en helaas heeft Lala het niet overleefd…Bruno moest verschillende nachten blijven en zijn herstel lijkt nu, langzaamaan, de goede kant op te gaan. Sinds enkele dagen is er echt verbetering te zien: hij is aangekomen in gewicht en begint een beetje te spelen.  Er is inmiddels een adoptiegezin voor hem gevonden en zodra hij voldoende aangesterkt is kan hij daar zijn intrek nemen.
  • We hebben veel nieuwe honden op de website geplaatst en binnenkort komen er nog enkele bij. dus hou de website in de gaten en misschien wordt u opeens verliefd!