Nora

By Ilse van den Oetelaar, 28 januari 2017

Nora is twee jaar na haar adoptie overleden tgv nierfalen

Deze mooie Nora is gered van de weg toen ze bijna aangereden werd. Gelukkig liet ze zich goed meenemen naar de opvang waar ze nu verblijft. Het is jonge hond die prima met andere honden overweg kan.

Naam  Nora
Ras  Brakachtige/ Staande hond
Geslacht  Teef
Geboortedatum  26 mei 2014
Gezondheid Positief getest op Anaplasma maar geen symptomen, wordt behandeld.
Gewicht/schofthoogte  18 kg/ 47 cm

Omschrijving Nora

Nora is op 5 januari 2017 gevonden, vlak langs de weg. Toen onze vrijwilliger stopte begon ze blij te kwispelen. Omdat ze op een gevaarlijke verkeerspunt verbleef nam onze vrijwilliger haar mee naar haar opvang voor honden. Haar bloed werd onderzocht en daaruit bleek dat zij positief getest is op Anaplasma. Maar ze vertoont geen ziekteverschijnselen. Anaplasma wordt overgebracht door een teek. De incubatie tijd bedraagt 5-10 dagen na de tekenbeet.Symptomen kunnen zijn: koort/mankheid/bleke slijmvliezen. Anaplasma is goed te behandelen met antibiotica. Een hond kan geheel genezen van Anaplasma.

Omdat zij geen symptomen heeft  kan dit betekenen dat ze eerder een ziekteperiode heeft meegemaakt en daarvoor behandeld is, maar dan blijven de antistoffen in het bloed waarneembaar.  Tóch wordt ze nu ook behandeld. Na behandeling (drie weken doxycycline) geneest een hond doorgaans volledig.

Nora is een heel blije hond zonder enig trauma. Zij is aanhankelijk en actief. Naar mensen is ze erg vriendelijk en ze geniet van de aandacht die ze krijgt. We verwachten dat ze bij kinderen geplaatst kan worden.  Ze is ook vriendelijk naar de andere honden. Met de katten in de opvang lijkt ze geen problemen te hebben. Nora is gewoon een hele fijne en gemakkelijke hond.

Voor haar zoeken we een baas die weet wat een brakachtige hond nodig heeft, qua beweging en uitdaging.