Nieuwsbrief N° 74 maart 2023

By Ilse van den Oetelaar, 16 maart 2023

In deze nieuwsbrief heel veel adopties, failed-fosters, een noodgeval en aandacht voor onze wandeling

 • We hebben een lange rij met geadopteerde honden. Veel van hen zijn inmiddels al in Nederland/België en de rest wacht in Spanje op de bus! In de vorige nieuwsbrief vertelden we dat Zar was geadopteerd en we waren blij dat de moeder van Zar,  Zarina ook bij hen mocht komen wonen. Zo konden moeder en zoon samen afreizen. Ook de jonge galgomix Drizz is geadopteerd. Voor Casper, een galgo met een rugzakje gevuld met angst meldde zich een adoptant. Voor de poedel  Nami vonden we meteen een rasliefhebber! Voor de ruwharig galgo Tresor meldde zich iemand die heel vaak huisbezoeken voor ons doet en die gek is op dit ras. Greta is de zoveelste Weimaraner die wij konden bemiddelen, ook dit keer weer in samenwerking met Care For Weims. Macaronna, met de opvallende oren mag binnenkort haar intrek nemen bij twee andere Hobodogs! Bijzonder blij zijn alle vrijwilligers, hier en in Spanje voor Phoenix, de zwarte windhond, met kromme poten door een tekort aan goede voedingsstoffen in zijn jeugd. Bovendien heeft deze Phoenix ook nog Leishmania. Dan is het toch geweldig dat er mensen zijn die juist hem een plek geven! En het extra mooie is dat dezelfde mensen ook Peque gaan adopteren. Peque is een Mastinpup met genetische afwijking aan de ruggenwervels waardoor hij een heel kort lijf heeft.
 • Veel honden konden hun pleeggezin in Nederland verlaten. Onder hen waterhond India, die in foster was  bij Jannette. Ook Onyx, opgevangen door Marie, is inmiddels bij haar adoptiegezin. Dat geldt ook voor Ratona, die zowel bij Marie als bij Annemieke en Ben in opvang was. En dan Paco en Pepe, de twee kleine windhondjes, twee broertjes, zij verhuisden van het fostergezin van Wil, naar hun adoptant in België. En dan het bijzondere verhaal van vier pleeghonden die tijdens het laatste transport aankwamen en die allemaal bij hun opvanggezin mogen blijven: Yango, de bodeguero die alsmaar gebeten werd in de shelter. Dat gold ook voor de galgo-puber Siroco. En de senioren Nilo en Volga die al zolang in spanje wachtten op een adoptiegezin: allemaal mochten ze bij hun opvanggezin blijven! Da’s vier keer Failed Foster in een transport!
 • Een noodgeval, een ECHT NOODGEVAL is Bichito. Dit prachtige hondje werd geadopteerd maar daar was geen goede match. Gelukkig vonden we een tijdelijk opvanggezin waar hij enige weken zou kunnen blijven. Maar doordat de  verwachte gezinsuitbreiding veel eerder kwam dan gepland, kan Bichito hier niet langer blijven en dat is begrijpelijk want Bichito heeft nog wat zaken te leren en dat kost energie en tijd. In het opvanggezin heeft hij al veel geleerd en hij blijkt enorm aanhankelijk en knuffelig, maar hij kan ook bezitterig zijn hoewel hij met de andere honden in het gezin nooit problemen heeft. Natuurlijk kunnen we veel meer vertellen! WE VRAGEN IEDEREEN UIT TE KIJKEN NAAR EEN GOEDE PLEK VOOR BICHITO!
 • En dan tenslotte: Zet het alvast in je agenda want we hebben op 15 april een wandeling georganiseerd voor onze adoptanten en vrijwilligers en (al) hun honden. En het goede nieuws: er komen ook vrijwilligers uit Spanje. Het is al zeker dat Mayte en Mari Carmen komen van de shelter Puntanimals! Dus verras hen en kom met de honden waar zij zo goed voor gezorgd hebben. En laat zien hoe goed de Hobodogs het hebben.Het verzamelpunt is Restaurant De Kriekeput naast wandelgebied Herperduin: Schaijkseweg 3a in Herpen. We verzamelen hier om 13.30 uur, waarna we om 14.00 uur starten met de wandeling. Het gebied is niet omheind, dus maak zelf een afweging of je hond hier los kan of niet. In het bos is een uitgezette wandeling van ongeveer 6 km, je loopt hierbij ook langs een zwemvijver waar de honden kunnen zwemmen. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoelang je meeloopt.Na de wandeling komen  we terug bij De Kriekeput waar een apart, overdekt, terras voor ons klaarstaat. Hier kan gebruik gemaakt worden van een late snack. Het lijkt ons fijn om hier iedereen even te spreken. Ook zullen we wat leuke spullen verkopen of verloten voor het goede doel. 

  Voor deelname aan de wandeling bieden we twee opties:

  1. Deelname aan de wandeling met een snack na afloop: soep, broodje gezond en een consumptiebon voor 15 euro per persoon. 

  of

  2. Deelname aan de wandeling voor 7,50 euro per persoon, inclusief 1 consumptiebon voor koffie/thee.

   

  Aanmelding voor de wandeling kan als volgt: 

  Stuur een mail naar bestuur@hobodogs.nl, vermeld hierin duidelijk:

  aantal personen, naam van de hond(en), wandeling met lunch (15 euro pp) of wandeling zonder lunch (7,50 euro pp). Eventuele dieetwensen horen wij ook graag.

  Wij vragen u vervolgens het betreffende bedrag over te maken op NL89 RBRB 0954 4694 10 t.n.v Stichting Hobodogs ovv de naam van de hond(en).

  We hopen op een grote opkomst, stralend weer en een geweldig weerzien!