Nieuwsbrief N° 71, December 2022

By Ilse van den Oetelaar, 17 december 2022

Op naar het nieuwe jaar, maar eerst nog even de laatste nieuwsbrief van 2022

  • In de vorige nieuwsbrief hadden wij al aangekondigd dat we ver in de adoptieprocedures zaten van enkele honden en die zijn nu succesvol afgerond.  Diana, Careto, Orgullosa en Yako zijn geadopteerd en daarmee is de kracht van de inzet van opvanggezinnen maar weer eens aangetoond. Gelukkig werden er nog veel meer honden geadopteerd en de meeste van hen zijn inmiddels in Nederland of België. Onder hen is Sandy, zij is het eerste hondje dat wij hebben kunnen plaatsen door de samenwerking met Lian. Kleine Chica reist in januari af. Waterhond Bobo is sinds een week bij zijn adoptiegezin. De prachtige Morgan is pas nét op Neerlandse bodem. Bichito moet nog even wachten net als de aandoenlijke Mory. De bijzondere Piglet kon na een korte periode in het opvanggezin ook verhuizen naar zijn adoptant. En dan tenslotte Zara, de bordercollie-mix die 4 jaar geleden door ons geplaatst werd bij een adoptant maar door gezondheidsproblemen daar niet langer kon blijven, zij heeft ook een nieuw adoptie-adres gevonden.
  • Op dit moment is het erg rustig met adoptie-aanvragen en we horen van andere stichtingen dezelfde geluiden. We vermoeden dat dit komt door de recessie, en de onzekere (financiële) toekomst van veel mensen. Mogelijk spelen ook de stijgende dierenkosten daarbij een rol. Gelukkig zijn er nog altijd mensen die toch graag het gezelschap van een hond hebben en kansarme hond willen adopteren.
  • Let extra goed op in deze vuurwerkperiode:
   • Lijn de hond altijd goed, liefst dubbel, aan. Hij zou kunnen schrikken van een onverwachte klap. Trek hem niet mee. De kans is groot dat hij zich dan uit de halsband wringt. Daarom is gebruik van een veilig tuig verstandig. Op Oudjaarsavond en nacht moet je de hond niet alleen laten en bij voorkeur verblijf je in een vertrouwde omgeving. Let goed op de hond, mogelijk zoekt hij een beschutte plek, onder een bank, in de toiletruimte, onder een kast. Sta hem dit toe. Let, zeker als je bezoek hebt, goed op deuren en ramen. Doe deze op slot zodat niet iemand even een deur open laat staan. Laat hem tijdig uit, voor 22.00 uur. Als hij heel bang is, dwing hem dan niet. Sluit dan de gordijnen/ de luiken, zet de televisie of muziek heel hard en blijf zelf heel rustig thuis. Dan kun je beter niet met hem gaan wandelen. De kans dat hij zal plassen is immers heel klein. Ga dan op 1 januari heel vroeg met hem wandelen. Accepteer een ongelukje in huis…

    

  • Even aandacht voor de prachtige truien, mutsen en collen die gebreid worden. Ze worden gemaakt door een dame in Spanje met wol dat door Hens in Nederland wordt ingezameld en verzonden naar Spanje. De truien worden precies op maat gemaakt en dat is vooral voor de windhonden erg fijn. De opbrengt gaat naar de shelter en zo is er sprake van een echte win-win situatie.
  • We zijn erg blij met de  actie die er voor ons (en GINN) georganiseerd wordt door Miranda Huubje. Op haar Facebookpagina en de pagina “Hier helpen we ieder dier!” ( is een besloten groep, dus eerst even lid worden) vindt je niet alleen deze loterij (er zijn nog lootjes!!!)  maar altijd mooie spullen die verkocht worden waarvan de opbrengst naar en goed doel gaat
  • En niet te vergeten: we bedanken heel hartelijk De Zeeptuin die met haar mooie actie maar liefst ruim 328 euro kon overmaken naar onze stichting!

WE WENSEN AL ONZE ADOPTANTEN,  VRIJWILLIGERS, DONATEURS EN HONDEN EEN VEILIGE JAARSWISSELING EN EEN GELUKKIG 2023!