Nieuwsbrief N° 6, juli 2017

By Ilse van den Oetelaar, 13 juli 2017

Op 13 juli bestaat Stichting Hobodogs een half jaar!

  • Na 6 maanden kunnen we melden dat er inmiddels 34 honden zijn geadopteerd!
  • Ook deze maand waren er weer een aantal adopties: Bekka en Romeo (en enkele andere honden zijn onder voorbehoud bloeduitslagen geadopteerd)
  • We krijgen soms vragen over het adoptie-bedrag. Belangrijk is te weten dat de stichting geen winst oogmerk heeft. Het bedrag is niet een verkoopprijs. We verkopen geen honden, we bemiddelen adopties en steunen vrijwilligersorganisaties in  Spanje. Je koopt dus geen hond, maar je steunt het werk in Spanje en Nederland. Het bedrag wordt gebruikt voor bloedonderzoeken, castratie, chip, paspoort en reispapieren (allemaal uitgevoerd in Spanje). Ook het vervoer naar Nederland is inbegrepen. Het bedrag is voor alle honden gelijk en dekt nooit de werkelijk gemaakte kosten. Honden worden vaak in slechte conditie op straat of in een dodingstation aangetroffen, hebben medische verzorging nodig maar ook voer en een dak boven hun hoofd. Sommige honden verblijven jaren in shelter, protectora, particuliere opvang, waar mensen vrijwillig keihard werken om voor de honden te zorgen. Ze moeten elke cent omdraaien en zijn afhankelijk van giften. Het bedrag dat ze via adopties ontvangen is slechts een kleine tegemoetkoming in de kosten.
  • In juni is de omgeving van Huelva getroffen door een vreselijk bosbrand waardoor o.a. een prachtig beschermd natuurgebied verloren is gegaan. Voor onze vrijwilligers in Huelva spannende dagen want het vuur kwam steeds dichterbij. Gelukkig hoefden zij en de dieren niet geëvacueerd te worden. Maar het verdriet om de omgekomen wilde dieren en het verlies van de prachtige flora is er niet minder om.
  • Grote pechvogel is Odin. Hij moest na 20 uur zijn adoptiegezin alweer verlaten. Waarom? De adoptanten durfden de kennismaking tussen hun jonge kinderen en Odin niet aan. En dit werd gebaseerd op het feit dat Odin de eerste uren wat onzeker was. Iets wat volgens ons heel normaal is …na een vlucht en alle veranderingen, zeker bij een hond met een rugzakje.  Maar helaas durfden ze  Odin de kans niet te bieden om tot rust te komen, te wennen en te tonen wat voor geweldige hond hij is. Gelukkig vonden wij direct een opvanggezin waar Odin tijdelijk terecht kon. Maar we blijven zoeken naar een definitieve plek! Het gaat erg goed met hem en op onze site vindt u leuke filmpjes van deze lieverd.
  • Op onze site vindt u nu enkele jonge hondjes van minder dan 1 jaar oud. In Spanje worden op  6 januari (een feest vergelijkbaar met ons Sinterklaas-feest) regelmatig jonge pups als cadeautje gegeven aan kinderen. Deze pups zijn vaak mix-hondjes, aangeschaft uit een etalage vol (te) jonge pups. En nu, tegen de vakantietijd, als het kleine wollige hondje meer aandacht en sturing nodig heeft en het ‘nieuwe’ er voor de kinderen af is, worden deze hondjes op straat gezet. En zo belanden deze jonge mix-hondjes in het dodingstation, protectora of shelter.