Nieuwsbrief N° 57, oktober 2021

By Ilse van den Oetelaar, 19 oktober 2021

Een paar dagen verlaat in verband met ons bezoek aan Spanje, maar hier is die dan toch, de Nieuwsbrief!

  • Zoals altijd beginnen we weer met de honden waarvoor zich een adoptant meldde. Om te beginnen is dat Karen, een prachtige podenco die mag gaan wonen in een adoptiegezin waar al een podenco van Hobodogs woont. De waterhond Kimbo werd na zijn aankomst in Nederland al snel geadopteerd en heeft inmiddels zijn draai gevonden in zijn nieuwe gezin. Dingo herstelde van zijn vachtprobleem en bleek een prachtig hondje waar al direct iemand verliefd op werd dus ook Dingo kon afreizen.  Phoskito, de Bretonse spaniel die werd achtergelaten in een soort hok in het buitengebied, mag binnenkort zijn intrek nemen in het adoptiegezin. De prachtige jonge Tutti Fruti voel iedereen direct op en al heel snel vonden we daarom een adoptiegezin. Ook Laura trok met haar mooie bak de aandacht van veel mensen dus ook zij kan Spanje gaan verlaten. Wat te denken van  Danko: hij stond al heel lang op onze website en was echt kansarm: groot en oud. Maar gelukkig viel iemand helemaal voor hem dus hij zal spoedig, eindelijk, zijn gouden mand vinden. En na lang zoeken vonden we voor Golfo, die niet gelukkig was in zijn adoptiegezin, een nieuwe plek!
  • En dan het bijzondere verhaal rondom de aankomst van Napoleón. Geheel tegen onze verwachtingen in kwam zijn adoptant niet opdagen tijdens de aankomst. We zijn het hele weekend in de weer geweest om haar te benaderen met als resultaat dat ze dreigde naar de politie te stappen omdat we haar lastig vielen! Wat waren we blij toen Suzanne, de opvanger van Kimbo, aanbood om ook hem mee te nemen naar huis. Gelukkig kon hij al snel door naar een ander opvangadres en uiteindelijk naar zijn nieuwe adoptiegezin! En natuurlijk hebben we ook lering getrokken uit deze nare ervaring: zolang wij het ondertekende contract of  de adoptie-bijdrage niet op tijd hebben ontvangen zetten we geen hond meer op transport…
  • Twee honden bleken na hun adoptie tóch niet op hun goede plek te zitten: Nilo en Petunia. We zoeken voor hen nieuwe adoptiegezinnen, dus neem een kijkje op hun pagina.
  • We zijn de afgelopen weken heel erg druk geweest met alle nieuwe regels die op ons af komen rondom adoptie en transport van honden. Regels die niet echt aansluiten op de dagelijkse praktijk van stichtingen zoals de onze. Al eerder schreven we hierover een post. Ook voor toekomstige adoptanten gaat er het een en ander veranderen. We hopen hier op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven.  Want zowel de RVO als de NVWA zijn nog steeds onduidelijk over hoe het er in praktijk nu precies moet gaan uitzien…
  • Het afgelopen weekend hebben twee bestuursleden, een lid van het adoptie-team en een adoptant/opvanger van Hobodogs een bezoek gebracht aan de shelter Puntanimals en het dodingstation van Huelva (uiteraard op eigen kosten).  We hebben heel veel honden ontmoet. We waren aangeslagen door de drukte, de grote hoeveelheid honden die op een baasje wachten, door het zware leven van de honden in de perrera en het aantreffen van honden die in slechte omstandigheden gehouden werden, zomaar ergens in een veld. Maar we hebben ook plezier gehad met de lieve en hardwerkende vrijwilligers. We hebben genoten van de goede ontwikkelingen die sommige honden lieten zien. We hebben het nieuwe terrein van Puntanimals bewonderd en gezien dat er nog veel veel geld nodig is. Door onze donateurs waren we in staat om een mooi bedrag over te maken aan verschillende organisaties waar wij mee samenwerken.