Nieuwsbrief N° 48, Januari 2021

By Ilse van den Oetelaar, 15 januari 2021

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we gaan natuurlijk met frisse moed verder. Deze maand bestaat Stichting Hobodogs 4 jaar!

  • Allereerst natuurlijk weer de adopties van de afgelopen weken. Waterhond Aslam werd al heel snel geadopteerd, geen wonder want de vraag naar waterhonden is ongekend hoog. Ook Risketo hoefde niet lang in de shelter te bleven, want voor dit vrolijke hondje melden zich al snel een adoptant. Tocha hoorde bij de groep van honden die in november werden opgenomen bij Punta en Tocha groeide uit tot een schitterende hond en ook voor haar was er snel een adoptiegezin gevonden. Kleine Mari behoorde ook tot die groep en dit hele kleine hondje werd gezien door een adoptiegezin die al een even groot (of klein) hondje heeft en haar heel graag wilde adopteren. Ook Chermy hoorde bij deze groep en voor deze leuke mix hond met fluffy haar was snel belangstelling. Hetzelfde geld voor Lala. Dit hondje werd gevonden en beviel, geheel onverwacht van pups waarvan slechts één het overleefde, Chewee. Chewee blijkt nog wat gezondheidsproblemen te hebben maar zodra er meer duidelijkheid is komt ook dit hondje ter adoptie. In december zetten we enkele honden ter adoptie die ons werden aangeboden vanuit een nieuwe samenwerkingsrelatie. En voor al deze honden was er belangstelling! Te beginnen met de jonge, sportieve Rio. En ook Pelusa met haar prachtige vacht en uitstraling werd geadopteerd. Helemaal geweldig vonden wij dat er zich een adoptie-gezin meldde voor de twee Yorkshire terriërs, vader en zoon, die heel hun leven al samen waren. Wat fijn dat Goku en Terry nu samen kunnen blijven!
  • Grote zorgen over de toestand bij de shelter Puntanimals. Er verblijven nu al heel veel galgo’s terwijl het nog niet eens 1 februari is. Dit is de dag waarop het jachtseizoen sluit en er door heel Spanje letterlijk duizenden galgo’s en andere jachthonden worden gedumpt. De shelters stromen vol en voor veel galgo’s loopt het nog veel slechter af, omdat zij nooit de shelter bereiken… ze worden gedood, mishandeld, achtergelaten… 1 Februari is uitgeroepen tot de Wereld Galgo Dag, día del galgo.
  • We vragen ook uw aandacht voor de twee honden die nu bij ons in pleeggezinnen verblijven. Allereerst is daar Lerenda, die na enkele dagen geadopteerd te zijn, terug werd gebracht naar het pleeggezin. Daar verblijft dit gevoelige hondje nu alweer enkel weken. In het pleeggezin wordt heel hard gewerkt om Lerenda beter te leren kennen en te begrijpen wat ze nodig heeft. We zoeken voor haar een adoptiegezin waar al een of meerdere andere, stabiele honden zijn die het leuk vinden om te spelen. Een tuin zou echt heel fijn zijn voor Lerenda. Verder is het belangrijk dat mensen niet te snel te veel van Lerenda verwachten. Ze is onzeker en heeft echt tijd nodig om te wennen. Sinds 10 januari verblijft ook Monna in opvang. Monna is een oudere galgo-dame van bijna 12 jaar oud die werkelijk haar hele leven is uitgebuit. In het paspoort is te zien dat zij 4 verschillende eigenaren/ jagers heeft gehad. Ze is dus zeer waarschijnlijk van jager naar jager gegaan zodat ze overal pups op de wereld moest zetten en de jagers weer andere bloedlijnen in hun roedel kregen. Haar lichaam zit ook vol littekens. De laatste jager heeft haar, samen met een andere galgo, ingeleverd bij de shelter. Hoe weinig ze om deze honden gaven bleek wel uit het feit dat ze alleen maar een foto hadden waarop een teef gedekt werd…. Monna heeft een hele zware reis achter de rug. We wilden haar zo snel mogelijk uit de koude shelter weg hebben. Omdat ze nog loops was kon ze pas op het allerlaatste moment gesteriliseerd worden. Toen Monna eenmaal bij haar opvanggezin was bleek wel hoe groot de aanslag van de sterilisatie en het vervoer op haar gehad hadden. Even vreesden wij dat Monna het niet zou halen… Maar sinds vandaag lijkt het gelukkig beter te gaan. als Monna voldoende is aangesterkt zoeken we voor haar een adoptiegezin. Een plek waar ze alleen nog maar hoeft te genieten. Ze komt binnenkort op de website.
  • 13 Januari bestond Stichting Hobodogs 4 jaar. In die jaren zijn er heel veel honden geadopteerd. We zijn nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan en hebben afscheid genomen van sommige oudere samenwerkende organisaties. Stichting Hobodogs kiest ervoor om een kleinschalige stichting te blijven en zich vooral te richten op de kansarme honden. Binnenkort zal ons jaarverslag op de site staan.
  • Vergeet u niet: als u aankopen doet online, van pannen tot kleding tot dierenvoer: kijk eens op Sponsorkliks. Als u op  deze pagina aangeeft Hobodogs te willen sponsoren en u vervolgens u naar de betreffende winkel gaat dan ontvangt de stichting voor elke aankoop een klein bedrag. Het kost u niks! U kunt ook rechtstreeks naar Sponsorkliks gaan waarbij u al direct op de pagina van Hobodogs terecht komt via onderstaande link. U kun dan, op een mobiel apparaat,  de vraag of u op de hoogte wilt blijven van het bedrag wat is opgehaald via commissies maar als u dit niet wilt kunt u dit gewoon weg klikken en dan naar de winkel van uw keuze te gaan. Bijvoorbeeld Bol.com, De Hema, Zoo Plus etc.

SponsorKliks, gratis sponsoren!