Nieuwsbrief N° 40, mei 2020

By Ilse van den Oetelaar, 16 mei 2020

Covid 19 speelt nog altijd een grote rol in de werkzaamheden voor onze Stichting maar ook voor onze partners in Spanje. Gelukkig kunnen we nog wel enkele adopties melden en is er, voorzichtig, nieuws over transporten.

  • Afgelopen maanden werden de volgende hondjes geadopteerd: Joni, het laatste pupje van Abbey kan nu ook eindelijk uitkijken naar haar adoptiegezin. Voor waterhond Nica vonden wij al snel een adoptant. Galgo Oriana werd gezien op de FB pagina van Puntanimals en een adoptant van Stichting Hobodogs wilde haar graag adopteren. Ook werd Ona, de boldercollie, geadopteerd. Enkele van haar pups staan op de lijst om binnenkort af te reizen naar Nederland/België. Herplaatser Bilbo mag in zijn opvanggezin blijven! Wat een heerlijk nieuws. Afgelopen week werd er ook een nieuwe adoptant gevonden voor Nala. Helaas moest May haar adoptiegezin verlaten maar gelukkig werd er al snel een nieuwe plek voor haar gevonden.
  • Niet alleen goed nieuws: de adoptie van Lisboa, een pup van Ona werd geheel onverwacht geannuleerd. Maar we laten dit leuke jonge hondje toch snel naar Nederland kome. Ze kan terecht in een opvanggezin.
  • Er wordt heel hard gewerkt, oa ook door Arpa Nederland, aan het realiseren van wegtransporten. Helaas komen niet al onze shelters daarvoor in aanmerking. Dit heeft te maken met allerlei bureaucratische regels in Spanje en beperkingen door het Corona-virus in Spanje. Dit betekent dat de adoptanten van Yenka, Malva en Nika langer moeten wachten dan honden van andere shelters. Ook een hond uit de perrera die in opvang zou komen, Fantasma, zal waarschijnlijk langer moeten wachten. Dat is heel erg sneu en we hebben heel veel respect voor mensen die al dat geduld moeten opbrengen. Voor de honden vanuit de Protectora ARPA zal, als alles is goed, spoedig een wegtransport komen. En ook voor de honden van Puntanimals lijkt er zicht op een transport. Bij elkaar gaat het om ongeveer 20 honden (van sommigen zijn we nog in afwachting van de bloeduitslagen).

Uiteraard hopen wij dat we weer zo spoedig mogelijk onze werkzaamheden kunnen voortzetten zoals we gewend zijn. Dat geldt ook voor de shelters, protectoraat en met name het dodingstation  waar wij mee samenwerken.