Nieuwsbrief N° 2, maart 2017

By Ilse van den Oetelaar, 15 maart 2017

Ruim 2 maanden na onze oprichting is het weer tijd voor een nieuwsbrief.

 

  • Tijdens onze eerste nieuwsbrief maakte we al melding van de adoptie van Pipa, Mandi, Duende en Sky. Nu kunnen we met trots vertellen dat ook de volgende honden geadopteerd zijn via Hobodogs: Carola, Nora, Dolca, Canica en Sena.
  • Canica is inmiddels bij haar adoptiegezin, de andere honden wachten in Spanje op een vlucht naar Nederland. Gefeliciteerd allemaal!
  • Via andere organisaties werden de volgende honden geadopteerd, in Nederland, Spanje, Duitsland en Finland en dus ook zij kunnen het leven in de shelter, de protectora of het dodingstation achter zich laten: N° 770, n° 772, n° 749, n° 739,  Leo, Carry, Kendall, Mágico, en Barilette. Voor n° 740 werd een opvanggezin gevonden in Duitsland.
  • Voor twee honden loopt er momenteel een aanvraag.
  • Bongo, die nu naar de naam Bilbo luistert, verblijft sinds 28 februari in een opvanggezin in Nederland en is nog ter adoptie! Hij is door Vivian Jolie-Stoop prachtig gefotografeerd in haar studio. En zo verandert een hond-uit-de-goot in een fotomodel.
  • Pechvogel van de maand is Nicoletta: Vorige maand lieten belangstellenden opeens niets meer van zich horen, deze maand was er (weer) belangstelling voor haar maar na goed overleg hebben de adoptanten besloten af te zien van adoptie. Redenen die niets met Nicoletta te maken hebben. Nicoletta is een heel braaf, gezond en lief hondje dat al zolang in de shelter zit.
  • Het adoptieteam is druk doende geweest om vluchten te vinden voor de honden die in Spanje nog op hun baasje wachten. In de komende maanden zullen er 6 vluchten met honden aankomen. De adoptanten van Nora gaan hun nieuwe huisgenoot zelf halen!
  • Stichting Hobodogs is aangemeld bij Stray-afp: Stray Animal Foundation Platform (Stray-AFP) is de belangenorganisatie van miljoenen zwerfhonden en zwerfkatten wereldwijd. Op heel veel plekken ter wereld zijn zwerfdieren de outcasts van de samenleving. Ze worden opgejaagd, mishandeld, verwaarloosd en vaak op afschuwelijke wijze gedood. Stray-AfP ondersteunt stichtingen en organisaties die zich inzetten voor deze zwerfdieren.
  • Tenslotte is het bestuur volop aan de slag om aan alle nieuwe en strengere regelgeving rondom vervoer, RVO, NVWA te voldoen.