Nicolás

By Ilse van den Oetelaar, 21 april 2017

 NICOLÁS IS GEADOPTEERD!!!

Nicolás is een bijzondere hond: als je hem eenmaal goed hebt aangekeken kun je hem nooit meer vergeten, het is een hond met wie je direct een band kunt voelen.

Naam  Nicolás
Ras  Mix
Geslacht  Reu
Geboortedatum  Januari 2015
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte  ongeveer 13 kg

 

Omschrijving Nicolás

Nicolás verblijft sinds april 2016 in de shelter. Hij werd opgepikt in een dorpje waar hij al enige tijd over straat zwierf. Hij was duidelijk verwaarloosd. Nicolás was de eerste maanden erg teruggetrokken en verlegen in de shelter. Hij durfde de eerste maanden niet eens mee naar buiten te gaan tijdens wandelingen. Dan koos hij voor de vertrouwde omgeving van de shelter. Maar naarmate hij de mensen beter leerde kennen kreeg hij meer vertrouwen en genoot hij steeds meer van hun aandacht en liefde. Hij leerde mee naar buiten te gaan voor een wandelingetje en daar genoot hij elke keer weer meer van.

Toch had arme Nicolás geen geluk. Toen een galgo, gered uit een zeer berucht dodingsstation, in de shelter kwam en deze onverwacht en tegen de beloftes in besmet bleek te zijn met de hondenziekte (Distemper), raakte Nicolás ook ziek. De vrijwilligers en de dierenarts hebben er alles gedaan om hem te redden en gelukkig was Nicolás zo’n knokker dat hij het overleefd heeft. Hij is inmiddels helemaal hersteld.

Nicolás is door dit alles een beetje de lieveling van een van de vrijwilligsters. Hij is zeer aanhankelijk en goed met mensen en met andere honden. Als hij zich aan je geeft, geeft hij zich helemaal, een meer trouwe hond bestaat dan niet.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.