Nata

By Ilse van den Oetelaar, 28 december 2018

NATA IS GEADOPTEERD!!

Nata is als klein pupje terecht gekomen in de shelter en ze was zo schattig dat men verwachtte dat ze snel geadopteerd zou worden, maar helaas…

Naam Nata
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum juli 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 13 kg 47 cm

 

Omschrijving Nata

Omdat Nata niet als kleine pup geadopteerd werd, gebeurde er waar men al bang voor was: Nata werd een onzichtbare hond in de overvolle shelter met gevaar op een levenslang verblijf aldaar….

Nata is onzichtbaar omdat ze rustig is, niet blaft en niet opdringerig is. Dus bezoekers van de shelter zien haar letterlijk niet. De vrijwilligers weten hoe lief en aanhankelijk ze is, hoe weinig ze nodig heeft om blij te worden. Even mee naar het strandje is voor haar een feest!

Wie geeft lieve Nata een kans op een mooi bestaan?

 

UPDATE 29-12-2018:

Nata is nu 2 weken in Nederland in een opvanggezin bij de galgo’s Kendall en Monte en dit is wat het opvanggezin over haar zegt:

Ze woont nu 2 weken bij ons en de algemene indruk die wij van haar hebben is dat ze een parmantig, vrolijk hondje is.
Nata is als Alice in wonderland; de hele wereld is nieuw voor haar.
Dat varieert van het sissende geluid van een Spa fles opendraaien, tot de geluiden, geuren en ontmoetingen tijdnes de dagelijkse wandelingen.
Nata wil graag alles goed doen, ze heeft een grote will to please.
Ze is helemaal zindelijk. Gaat bij de tuindeur staan als ze iets moet doen.
’s Nachts slaapt ze keurig door tot ongeveer 8 uur ’s ochtends.
Nata heeft altijd met andere honden samen gewoond, ze is dan ook erg sociaal tegen onze honden maar ook tegen alle honden die ze onderweg ontmoet.
Ook tegen ons is ze erg vriendelijk en gewillig.
Ze wordt graag geknuffeld en ze ‘glundert’ bij wijze van spreken, als ze complimentjes krijgt.
Nata is pas anderhalf jaar oud, een kleuter-pup nog. En dat merk je in haar spel; ze sjouwt met van alles en je moet goed opletten wat ze allemaal verzamelt.
Want ze houdt van allerlei spullen die ze met ruiken, sabbelen en knagen verkent! Rustig ’nee, nee’ zeggen is meestal voldoende om te corrigeren.
Er zijn ’n paar dingen waar ze niet van af kan blijven: papieren zakdoekjes, servetten, eierdozen en kranten.
Het geluid wat verscheuren maakt….ze kan er niet genoeg van krijgen!
Dan gaat ze zelfs op haar rug liggen knorren en maakt ze een soort gorgelend geluid.
Af en toe geven we haar een lege eierdoos maar de andere papieren zaken houden we bij haar weg.
Nata wil ook graag weten wat je aan het doen bent. Ze zet heel makkelijk haar voorpoten op het aanrecht en kijkt dan vol belangstelling toe.
Mag eigenlijk niet, maar alles is nieuw, dus we hebben voor de zekerheid een theedoek over de kookpitten gelegd zodat ze zich daar niet aan kan bezeren.
Nata is slim en ze leert heel snel.
Als er visite komt, vond ze dat de eerste dagen best eng. Dan deinsde ze terug en blafte ze. Negeren is dan het beste en dan komt ze vanzelf.
In de schemering en de avond kan ze zomaar plotseling even verstijven; dan lijkt het alsof ze iets hoort en alsof ze bang is. Nu ze ons beter kent is ze vrij snel gerust te stellen. En eigenlijk is het de laatste week niet meer voor gekomen. Maar bij haar adoptie-familie zou het weer kunnen gebeuren.
Na de 2e wandeling gaat Nata even in de bench met een kluif. Ze is heel rustig. Accepteert wat wordt gevraagd. Dat is wel een kenmerkend punt voor Nata: ze accepteert eigenlijk zonder tegen sputteren wat er van haar wordt gevraagd.
Trainen in de bench is handig als ze even alleen moet zijn. Bovendien kunnen Kendall + Monte dan ook hun kluif rustig knabbelen want zij geven alles direct af aan Nata.
Dat is niet de bedoeling; één kluif per dag is voldoende.
Nata gaat graag bij Kendall + Monte liggen. Ze voelt heel goed aan dat Kendall het eng vindt als iemand dicht tegen hem aan kruipt. Monte daarentegen vindt alles best, hoe ze ook tegen hem aan of op gaat liggen. Maar Nata slaapt ook wel op haar eigen kussen. ’s Nachts sowieso.
Nata is een opgewekt hondje. Ze sluit heel graag vriendschap met je. En ze is aangenaam overdonderd door alle nieuwe dingen die ze meemaakt.
Ze eet goed, ze is geen schrokker en ze heeft totaal geen baknijd.
Er zit geen greintje agressie in Nata.
Ze kan bij katten geplaatst worden.

Wij denken dat Nata het meest op haar plek zal zijn daar waar ook andere honden zijn of in een gezin waar ze veel aandacht krijgt dus waar mensen veel thuis zijn.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.