Nata

By Ilse van den Oetelaar, 13 november 2021

NATA IS GEADOPTEERD!!

 

Nata werd helaas na een korte adoptie alweer teruggebracht naar de shelter….

Naam Nata
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum september 2020
Gezondheid Goed, zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Nata

Het is om moedeloos van te worden…. het komt zo vaak voor in Spanje dat honden na adoptie toch weer (en soms heel snel) worden teruggebracht naar de shelter. als er maar íets is wat tegenvalt, dan worden de honden zomaar weer ingeleverd. En dat men van te voren beloofd: “ja de hond wordt echt een een onderdeel van ons gezin, en natuurlijk geven we hem/haar de tijd om te wennen, en natuurlijk weten we dat een hond kosten met zich mee kan brengen”

 

Ze hebben geen idee hoe vreselijk het is voor honden om weer terug te moeten naar de shelter. Net gewend aan het wonen in huis, net gewend aan een eigen mand, net gewend aan de rust, aan de eigen bak voer, aan de aandacht, aan de wandelingetjes… en dan terug naar die drukke shelters waar al zoveel honden zitten…

 

En zo ook die arme Nata. Ze werd gewoon weer ingeleverd. En waarom? Omdat ze te actief zou zijn, en er zou sprake zijn van klitten in de vacht en opeens werd er ook gesproken over allergie.

Arme Nata, was na aankomst in de shelter gestressed, angstig en volledig in de war. Het verdriet straal uit haar ogen….

Op wie kan ze wél rekenen?

 

UPDATE 23 November 2021

Een van onze adoptanten heeft e shelter bezocht en heeft daar Nata ontmoet. Binnen in de shelter maakt ze een zeer timide, ongelukkig indruk.

Maar eenmaal buiten, tijdens het wandelen zie je een andere Nata: Dan is ze ondernemend, nieuwsgierig, springt tegen je op, trekt enigszins aan de lijn, is op zoek naar alles wat eetbaar is dat op de grond ligt. En de katten die ze ontmoet: daar gaat ze het lief hard achteraan.

In de shelter is komen vast te staan dat ze inderdaad hypo-allergeen voer nodig heeft ivm huidklachten. Op dit graanvoer doet ze het erg goed.

De conclusie is dat Nata inderdaad in de shelter erg ongelukkig is en eenmaal buiten (wat maar af en toe kan) van blijheid niet weet wat ze allemaal moet doen.

Wie geeft dit meisje een echte eigen plekje?

 

Update februari 2022:

Nata doet het nog steeds heel goed op het graanvrijer voer.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.