N° 1111 (Luca)

By Ilse van den Oetelaar, 13 januari 2019

LUCA IS GEADOPTEERD!!

 

Deze kleine podenco zat als n° 1111 in het dodingstation.  Gelukkig konden we hem er uit halen en nu verblijft hij in een opvanggezin in Nederland.

 

Naam Luca (vh n° 1111)
Ras Podenco
Geslacht Reu
Geboortedatum 15-11-2015
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 32 cm

 

Omschrijving Luca

We ontmoetten Luca tijdens ons bezoek aan de perrera. Een opvallend hondje in een vol dodingstation. Maar  Franka besloot dat hij bij haar in opvang mocht komen en sinds 24 november is hij in Nederland.

Toen Luca uit het transportbusje kwam, was hij redelijk ontspannen, deed meteen een grote plas en liep mee aan de lijn en liet zich in de auto tillen.

Binnenkort weten we natuurlijk nog veel meer te vertellen over Luca.

 

UPDATE 13 Januari 2019:

Lieve, energieke Luca  zoekt zijn eigen losloopgebied!

Kleine Luca, 7 kg… Wat heeft hij al een stappen gemaakt de afgelopen weken!

Waarschijnlijk heeft Luca in Spanje nooit eerder aan een riem gelopen en dat vond hij dan ook werkelijk helemaal niks; onrustig en trekken, trekken, en nog eens trekken.

Met veel oefenen gaat dat ondertussen al een stuk beter, zeker op de bekende rondjes, maar als de omgeving spannender wordt, komt de neiging om te trekken wel weer boven drijven.

Hier blijven ze in het opvanggezin aan werken. Luca is een ontzettend lief, vriendelijk hondje voor mensen, een beetje waaks maar niet overdreven. Reageert niet of nauwelijks op fietsen, brommers of (vracht)auto’s.

Echter zodra hij een hond ziet wordt hij heel enthousiast en wil hij er heel graag heen! Als hij losloopt, wat hij overigens al heel goed kan op veilig terrein zoals bos of hei, is dat geen probleem,  rent hij op honden af maar benadert ze altijd vriendelijk en nodigt/daagt ze vervolgens uit tot spel. Echter aan de lijn levert het zien van andere honden nog veel spanning op. Hij wil zó graag  naar de andere hond toe dat hij gaat piepen, gillen bijna, om toch maar daar te komen.

Hier wordt (natuurlijk) niet in mee gegaan, maar er wordt rustig een andere weg gekozen, waardoor Luca weer tot rust kan komen.

Luca is klaar voor adoptie. Hij is zindelijk, kan een aantal uren alleen thuis blijven, is vrolijk en vindt het geweldig om te spelen en te rennen. Hij is slim en zal een leuke cursus samen met zijn nieuwe baas zeker waarderen.

Waar staat Luca’s gouden mand? Bij iemand die begrip heeft voor Luca’s afkomst en zin en tijd heeft om met Luca nog te werken aan het meer ontspannen lopen aan de lijn en die Luca de gelegenheid geeft om  los van de lijn te rennen, spelen en ravotten met andere honden. Een hondenmaatje zou geweldig zijn, maar is niet persé noodzakelijk. Een leuke cursus, waar Luca en zijn baas, samen hun energie in kwijt kunnen, is een aanrader!

Herkent u zichzelf in dit profiel? Heeft u de gelegenheid om Luca regelmatig lekker los te laten lopen en vindt u het leuk om met Luca te werken aan het laatste stukje ‘inburgering’? Neem dan contact met ons op

Updat 14 april 2019:

Luca verblijft in een opvang op de grens van Nederland-België. We hopen snel meer nieuwe informatie over hem te hebben.