Lala

By Ilse van den Oetelaar, 17 september 2021

 LALA IS GEADOPTEERD!

 

Lala is een aandoenlijk hondje van 11 jaar dat gewoon op straat is gezet…

Naam Lala
Ras Mix terriër
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2010
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 4 kg, 25 cm

Omschrijving Lala

Hola, ik ben Lala en ik ben deze zomer van de straat gered! Ik was bijna uitgedroogd en door de hitte en ik had vreselijke honger. Ik denk dat mijn eigenaar mij niet meer wilde omdat ik zo oud ben. De vrijwilligers schatten mijn leeftijd namelijk rond de 11 jaar! Maar zeker weten doen ze het natuurlijk niet. Ik snap er niets van, want ik ben heel klein en vreselijk lief. Ik ben aanhankelijk en kan ook prima met mijn soortgenoten en katten omgaan. Nu ben ik op zoek naar een hele liefdevolle baas!
Wie geeft deze frummel nog een mooie oude dag!

 

Update 23 oktober 2021:

Lala verblijft sinds begin oktober in Nederland bij een opvanggezin.
Zij omschrijven haar als volgt:

Lala is een kleine, aanhankelijk, oude dame die graag bij je ligt en je overal door het huis volgt. Ze is erg op de mens gericht en is een aandoenlijke verschijning met haar grappige oren en haar lieve snuitje.

Lala is een dame op leeftijd, maar nog best actief. Met andere honden gaat ze prima om, na wat snuffelen heeft ze geen belangstelling meer. Ook voor katten heeft ze geen interesse. Ze zou het prima doen als hond alleen, in een rustig huishouden, waar ze lekker haar ommetje door een parkje kan maken. Haar gehoor is ook wat minder, dus daarom liever geen druk gezin meer voor haar.
Lala is zindelijk en slaapt heerlijk de nacht rond in een mandje. Het is fijn als ze bij koud en nat weer een jasje aan krijgt, want ze heeft weinig vet op de botten en maar een dunne vacht.

Het is duidelijk dat ze in Spanje wat is verwaarloosd, want ze was erg mager toen ze aankwam. Nu wordt ze lekker verwend met hapjes (vooral) natvoer. Kauwen is voor haar een beetje lastig gezien haar gebit. In Spanje is dit volledig schoongemaakt, maar het lijkt of ze lang last heeft gehad van haar tandjes, want je mag er nog niet aankomen. We denken dat er ooit iets met haar kaak is gebeurd gezien haar scheve tanden. Het is belangrijk haar vacht wat korter te houden omdat ze anders aan haar vacht gaat likken en de haren tussen haar tanden blijven steken. In Nederland is een uitgebreid bloedonderzoek gedaan wat verder niets op ziektes wijst.
Lala heeft een oude navelbreuk, er zit een bult op haar buik. Hier heeft ze geen last vast en is ook niet noodzakelijk om te verwijderen.

We zoeken voor Lala een liefdevol huisje waar men begrijpt dat dit hondje al op leeftijd is, maar die haar desondanks een aantal mooie jaren willen geven en willen genieten van haar aanhankelijkheid en haar gezelschap.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.