Klein

By Ilse van den Oetelaar, 25 mei 2024

Klein is in Nederland

Naam Klein
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum November 2022
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 6,5 kg, 33 cm

Omschrijving Klein

 

 

Dit lieve meisje wordt in het opvanggezin liefkozend Kleintje genoemd.

In januari 2024 is ze samen met haar vier pups gevangen met een vangkooi. Haar pups waren allemaal snel geadopteerd en Kleintje moest naar het overvolle asiel van Puntanimals.

Wat er in haar jonge leventje is gebeurd weten we niet, we denken dat ze altijd op straat heeft geleefd, misschien is ze daar ook geboren. Want een huis en aan de lijn lopen heeft ze waarschijnlijk nooit gekend aan haar gedrag te zien.

Ze is nog jong, anderhalf jaar oud en zou toch moeten spelen. Maar we denken dat ze ook dat nooit heeft kunnen doen, ze heeft waarschijnlijk alleen maar moeten overleven en zorgen voor haar pups.

Sinds 25 mei zit ze bij een opvanggezin dat was geraakt door haar verhaal. Ze hebben vier jaar geleden zelf een hondje geadopteerd die ook was gevangen met een vangkooi, ook met vier pups.

De wereld wordt voor Kleintje nog even klein gehouden, de eerste week werd ze alleen in de tuin uitgelaten.

Ze heeft een eigen veilige plek in huis (een open box) waar ze veel verblijft en daar vandaan observeert ze alles. 

Ze wordt uitgedaagd om uit de box te gaan door wat lekkers zoals een likmat verderop neer te leggen. Ook heeft ze al door als het snacktijd is, dan komt ze even nieuwsgierig om het hoekje de keuken inkijken.

Vanaf de tweede week gaat ze mee een klein blokje rondom huis . Ze vindt dit nog erg spannend maar ze volgt de honden van het opvanggezin. 

Ze doet keurig haar behoeften tijdens de kleine rondjes op het dorp, een enkele keer vinden ze ‘s morgens een klein plasje op een vaste plek.

‘s Avonds als iedereen slaapt komt ze even tot leven. Ze gaat dan even spelen met een knuffel, gaat op onderzoek uit buiten de box, dan zichzelf wassen om zich daarna lekker te nestelen en de hele nacht door te slapen.

Kleintje maakt iedere dag hele kleine stapjes maar zal nog een lange tijd nodig hebben om haar angst te overwinnen en te wennen aan mensen en een huiselijke leven.

Kleintje kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven, dat vindt ze juist fijn en kruipt dan juist wat meer uit haar schulp als ze het rijk alleen heeft.

Voor Klein zijn we op zoek naar een familie: 

– die zich bewust is van het feit dat ze de tijd nodig heeft om mensen te vertrouwen.

– met één of meerdere honden waar ze van kan leren.

– zonder kleine kinderen, dat zou voor Klein te druk en te spannend zijn.

– die in een rustige omgeving woont met een tuin.

Ben jij die familie? Mail ons snel!

Het opvanggezin kan al je vragen beantwoorden over haar.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.