Ernie

By Ilse van den Oetelaar, 21 juli 2019

ERNIE IS GEADOPTEERD!!

 

 

Ernie is een van de twee ” kermispups” die werden achtergelaten

 

Naam Ernie
Ras Mix (podenco?)
Geslacht Reu
Geboortedatum 20-3-2018
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 45 cm, 7 kg

Update16 augustus:

De hondjes zitten nog altijd op de plaats waar ze zijn achtergelaten.

Ze worden gevoerd door vrijwilligers maar de shelter zit echt vol en er is dus echt geen ruimte om ze langdurig op te nemen. Want dat is ook de ervaring van onze vrijwilligers: als ze in de shelter opgroeien en volwassen worden dan worden deze hondjes waarschijnlijk weer ” over het hoofd” gezien , worden ze niet geadopteerd omdat ze zwart zijn… en dan blijven ze misschien wel jaren zitten en daarvoor ontbreken nu eenmaal de middelen..

Update 18 augustus:

Ze zijn gevangen en nu veilig in de shelter. Vandaar uit zullen ze verder reizen naar een adoptant of een andere shelter.

Zij zijn inmiddels ontwormd. Ze zijn erg onder de indruk van de ” verhuizing” en kwispelen als iemands benaderd maar ze vinden het ook heel spannend. Het liefst bekijken ze alles nog van onder de bank.

Komende week zullen ze naar de dierenarts gaan, want een van hen heeft en wond aan zijn pootje. Dan kan de dierenarts ook inschatten hoe oud ze zijn  en wellicht meer vertellen over het mogelijke ras.

Onze vrijwilligers hebben ze Bert en Ernie genoemd.

Update 21 augustus:

Ernie en Bert zijn inmiddels bij de dierenarts geweest, ze zijn gechipt en helemaal nagekeken en ze maken een gezonde indruk. Ze zijn nu naar de kleinschalige opvang en hebben kennisgemaakt met de andere honden. Dat ging probleemloos.

Bert is iets vrijer en zelfverzekerder dan Ernie. Ernie is meer bescheiden, meer op zijn hoede, banger, maar gelukkig nieuwsgierig genoeg om toch naar je toe te komen.

Update 22 augustus:

Bert is geadopteerd!! We hopen een adoptant te vinden voor Ernie want het zal niet meevallen als hij, zonder Bert, moet afreizen naar een grootschalige shelter…

Update oktober 2018:

Bert is inmiddels in zijn adoptiegezin en het gaat goed met hem.

Ernie ontmoetten wij tijdens ons bezoek aan de shelter. Wat een geweldig lief, grappig en mooi hondje.

We denken dat het voor hem goed zal zijn als hij zich na adoptie kan optrekken aan een andere hond.

Ernie wacht nog altijd op zijn adoptiegezin… Bekijk de laatste foto’s en filmpjes van dit lieve hondje

 

UPDATE 21 JULI 2019:

Ernie werd geadopteerd in een gezin met kinderen en een andere hond in Nederland. Ernie, die de naam Bruno kreeg,  bleek een geweldig lief en gevoelig hondje maar het viel de adoptanten steeds vaker op dat Ernie ongelukkiger leek als iedereen, en dan vooral alle kinderen, thuis waren.

Was hij alleen met de vrouw des huizes dan ging het heel goed, maar naarmate het drukker was in huis, trok hij zich vaker terug, was onzindelijk en duidelijk niet op zijn gemak.

Daarom is na goed overleg besloten uit te kijken naar een ander adoptie-gezin. Het huidige adoptie-gezin schrijft:

“Bruno is echt een hele lieve hond die enorm houdt van aandacht. Het liefst moet je blijven aaien of kriebelen onder zijn oren. Zo niet, dan kijkt hij je heel lief aan met zijn mooie bruine ogen. Het is echt een zwervertje, hij houdt van mensen eten vooral mais rijstewaffels. Als je hem ergens een plezier mee doet is dat het, koekjes en natvoer. Brokjes vind hij niet heel bijzonder. Hij eet het liefst als je niet kijkt of als het rustig in huis is. Hij kan goed alleen thuisblijven (hier was wel een andere hond aanwezig) en kan loslopen buiten. Hij vind het dan wel leuk om een dolletje te maken om flinke sprintjes te maken dat je bijna denkt dat hij er vandoor gaat om daarna toch snel terug te komen.
Bruno kan met katten en andere honden. Al geeft hij in het begin aan heel onzeker te zijn door te blaffen en grommen, waardoor hij sociaal niet heel handig is. Na een tijdje gaat dit over.

Voor vreemden is hij  angstig/ onzeker. Omkopen werkt erg goed .
Kleine kinderen zijn geen probleem, zolang deze niet 24/7 om hem heen zijn. Hij ervaart stress in een voor hem te druk huishouden waardoor hij zich gaat verschuilen, gaat trillen en zijn behoeftes in huis gaat doen. Ook wilt hij wel eens happen als hij zich te onveilig voelt. Hij bijt niet door, maar geeft echt een waarschuwing.

Speeltjes vind hij nog een beetje vreemd, maar hij is nu echt aan het puberen waardoor hij aan het aftasten is wat wel en niet mag qua spullen. Bruno is heel slim dus hij heeft dit zo door. Kunstjes en/of commando’s zijn we niet aan toe gekomen omdat hij hier te angstig voor was. Echter denk ik dat als hij minder stress ervaart dat hij dit zo achter de knie heeft.

Bruno heeft een thuis nodig waar niet teveel drukte is. Een ouder stel met eventueel oudere kinderen die houden van wandelen zou echt perfect zijn. Een tuin zou ideaal zijn, omdat hij het fijn vind om buiten te zijn. Zolang alles overzicht biedt zal hij zich sneller op zijn gemak voelen.

Hij kan absoluut niet tegen stemverheffingen.”

Kortom, we zoeken voor Ernie een nieuw gezin, het liefst met nog een andere hond en mensen die hem voldoende rust en stabiliteit kunnen bieden.

Bekijk de laatste foto’s en filmpjes!!

 

 

 

maart 2019

 

(kattest: 4 filmpjes)

 

ALS JE OP DEZE ONDERSTE VIDEO KLIKT SPEELT DE HELE AFSPEELLIJST MET ALLE VIDEO’S VAN ERNIE!!

 

De volgende video’s geven een beeld van Ernie nu, in Nederland: