Judith

By Ilse van den Oetelaar, 29 oktober 2021

 JUDITH IS GEADOPTEERD!!

Judith is een vrolijk jonge galgo van ongeveer 5 maanden oud

Naam Judith
Ras Galgo Español
Geslacht Teefje
Geboortedatum mei-juni 2021
Gezondheid Goed, nu nog iets te jong voor bloedonderzoek, wordt later gedaan
Gewicht/schofthoogte in de groei

Omschrijving Judith

Judith is een jonge Galgo van 5 maanden met een bijzonder verhaal.
De vrijwilligers in Spanje zagen rond de zomer dat er steeds een Galgo teefje om eten kwam bedelen bij een tankstation. Ze had duidelijk puppy’s om voor te zorgen. Uiteindelijk is het gelukt om de hele familie te traceren door de moederhond een gps om te doen. Ze leidden de vrijwilligers naar een plek waar de vader was. hij zorgde heel goed voor zijn gezin! Hij bleek bijzonder aanhankelijk en zo liet de hele familie zich meenemen. Nuzijn ze in de shelter opgenomen en zoeken we naar hele goede adoptiegezinnen!

We stellen graag Judith voor:
Dit mooie meisje raakt je direct in je hart zodra je haar aankijkt! Het is natuurlijk nog een pup, ze heeft ruimte, beweging en een positieve begeleiding nodig om uit te kunnen groeien naar een stabiele hond. Galgo’s hebben van nature vrij veel jachtinstinct, maar dit hoeft niet altijd heel erg ontwikkeld te zijn. Wel is het belangrijk dat ze regelmatig even ‘uit hun dak” kunnen gaan. Binnen zijn de volwassen honden echte bankhangers en vrij rustig in huis.
Natuurlijk geldt dat nog niet voor Judith, zij is met haar 5 maanden echt nog een jonge hond.
Judith is nog te jong voor een sterilisatie in Spanje. Dit dient, zodra medisch verantwoord, in Nederland te worden gedaan.
Natuurlijk willen we Judith zo snel mogelijk (evenals haar broertjes) uit de overvolle shelter halen zodat ze hier kan opgroeien!

 

Tijdens ons bezoek hebben we Judith ontmoet en ze is met ons gaan wandelen. Het bleek een heel speels hondje, zoals je van een galgo-pup mag verwachten. Maar ze genoot ook van knuffelen en kon ook lekker rustig bij je gaan zitten. Ze is absoluut niet angstig.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

( in deze video zie je moeder Stella, vader Gino en hun 8 babies, waaronder Judith)