Jazmin

By Ilse van den Oetelaar, 21 oktober 2021

 JAZMIN IS GEADOPTEERD!!

 

Jazmin wachtte samen met twee zusjes vele maanden in de shelter.

Naam Jazmin
Ras Galgo Español
Geslacht Teefje
Geboortedatum december 2018
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte Normale maat galgo-teef

Omschrijving Jazmin

Jazmin werd samen met haar zusjes Liz en Azahar afgegeven door een jager. Ze waren ontzettend angstig en vanaf het moment dat ze in de shelter zaten zochten ze steun bij elkaar. Alsmaar samen weggedoken, achter in een hok. Ondanks alle inzet van de vrijwilligers lukte het niet om die angst te doorbreken. Er werden hele kleine succesjes behaald: ze konden bij ze in het hok ze heel voorzichtig aaien. Maar de hondjes hielden elkaar vast in hun angst. En dan is er eigenlijk maar 1 oplossing: ze uit elkaar halen en ze met heel veel geduld en liefde laten zien dat niet alle mensen slecht zijn.

Er werd eerlijk geloot en Jazmin was degene die, als eerste, Spanje mocht verlaten.

Update 21 oktober:

Jazmin verblijft nu 4 dagen in Nederland in een gezin met twee andere, stabiele en rustige galgo’s en het lijkt wel een wonder, want veel sneller dan verwacht laat Jazmin beetje bij beetje haar angst varen.

Ze blijkt bijvoorbeeld heel graag mee te gaan met wandelen en dan gaat haar staartje al een beetje omhoog. Ze trekt niet aan de riem en is zelfs wat nieuwsgierig naar mensen die haar bewonderen.  Nog veel zaken zijn een beetje eng: eten op een andere plek dan in je mand, een regenjas over je hoofd aantrekken, iets aanpakken van iemand. Ook vindt ze het eng als ze opgesloten is.

Maar ze loopt met de andere honden naar de garage als haar naam geroepen wordt en laat zich de halsband en het veiligheidstuig aandoen. Ze kan heerlijk ontspannen slapen in de huiskamer en ze doet haar behoeften buiten. Ze steunt duidelijk op dat wat de andere honden uitstralen.

Al met al doet ze het dus onverwacht ontzettend goed!

We zoeken voor Jazmin een adoptie-gezin waar ze haar de rust, ruimte en veel liefde geven om zich te ontwikkelen op haar eigen tempo. De aanwezigheid van andere honden is daarbij (op dit moment) absoluut een must.

Het adoptiegezin moet kunnen genieten van de kleine stapjes die ze zet en niet schrikken van een terugvalletje. En goed in de gaten houden: Jazmin bepaalt het tempo!

Update 23 november:

Jazmin is nu 5 weken in Nederland en ze gaat elke dag stapjes vooruit. Ze geniet heel erg van de lange wandelingen (uiteraard heel goed aangelijnd!). Het leven in huis blijft voor haar nog erg verwarrend: omringd worden door zoveel liefde…dat kán haast niet waar zijn….dat kán haast niet blijven duren. Dus Jazmin lijkt als het ware te wachten op de klappen die ze altijd kreeg. Want dát ze klappen kreeg is inmiddels wel duidelijk. Handen kunnen ontzettend bedreigend zijn. Maar ook hierin gaat ze vooruit, een kleine aai is mogelijk, iets lekkers aanpakken. Een jasje en tuigje aandoen is geen probleem (want dat betekent: lekker wandelen!).

Ze is erg gebaat bij een duidelijke structuur, vaste rituelen en dus voorspelbaar gedrag. Zo leert ze langzaam aan dat die klappen niet komen. Een andere stabiele hond kan een enorme steun voor haar zijn.

We zoeken een adoptant die de weg die is ingeslagen kan voortzetten. Een adoptant die vooral niet te hoge verwachtingen heeft: Jazmin zal de eerste weken/maanden/jaren echt niet gezellig tegen je aan komen liggen, hoeveel liefde je haar ook geeft… . Een adoptant die de vlag uithangt als ze voorzichtig een kijkje komt nemen als je iets aan het doen bent, als ze kwispelt als je thuis komt, als ze iets lekkers van je aanpakt.

Een adoptant die ziet dat heel veel millimeters ook leiden tot “mijlenver”

(NB: ook voor Liz en Azahar zoeken we een gezin, ze verblijven inmiddels in een opvanggezin in Spanje)

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.