Jasper

By Ilse van den Oetelaar, 24 september 2021

Jasper werd op een verlaten weg gevonden en gelukkig gered.

Naam Jasper
Ras Bodeguero
Geslacht Reu
Geboortedatum 2018-2019
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen later ZIE TEKST
Gewicht/schofthoogte 7/8 kg, rond 40 cm

Omschrijving Jasper

Deze knappe Bodeguero werd volledig gedesoriënteerd en verlaten op een weg in Spanje gevonden. Hij was bang, vies en heel mager. Maar hij was zo dankbaar dat hij werd geholpen, hij kon niet stoppen met knuffelen van zijn redder! Jasper is een heel speciaal hondje, hij gaat prima met zijn soortgenoten om en hij vindt knuffelen heerlijk. De vrijwilligers denken dat hij wel in een huis heeft geleefd, maar soms kan hij ineens heel angstig zijn. Gelukkig is hij ook snel met wat aaien weer gerustgesteld. Voor zijn nieuwe adoptiegezin is het belangrijk om te beseffen dat hij wellicht wat tijd en geduld nodig zal hebben om te landen en zijn verleden achter zich te laten. Maar dan krijg je er ook een heel leuk hondje voor terug!

De Bodeguero is een bijzonder en oud Spaans ras, op internet is nog veel meer te lezen over dit type hondje. Hoe hij met katten is weten we niet, maar dat kan getest worden. 

 

Bij Jasper is een lage titer van Leishmania aangetroffen. Dit betekent dat hij wel in aanraking is geweest met de ziekte, maar dat de ziekte bij hem nu niet actief is. Zijn organen functioneren goed. Hij heeft geen klachten.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.