Jade

By Ilse van den Oetelaar, 10 mei 2021

JADE IS GEADOPTEERD!!

Jade is opnieuw ter adoptie!

 

Jade is een klein teefje van bijna 4 jaar oud

Naam Jade
Ras Dwergkees
Geslacht Teefje
Geboortedatum 15 maart 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn gedaan
Gewicht/schofthoogte 6 kg, 38 cm

Omschrijving Jade (februari 2021)

Jade is een mooie, lieve en gehoorzame Dwergkees. Helaas kan haar huidige eigenaresse in Spanje vanwege gezondheidsredenen niet meer voor haar zorgen. Daarom zoeken wij voor haar en haar twee soortgenoten een heel goed nieuw huis! Een huis waar ze echt onderdeel van de familie wordt, waar ze veel aandacht krijgt, want het is een aanhankelijk hondje. Ze is gewend om op de bank te liggen.
Ze heeft samen met Moon en Nube en 3 katten in een huis gewoond. Het is echter niet noodzakelijk dat ze bij elkaar geplaatst worden, wel is het fijn als er eventueel andere honden in haar nieuwe huis aanwezig zijn. Ze vindt het namelijk heerlijk om te spelen, te rennen en actief te zijn.

Ze is zeer gehoorzaam, luistert goed als je haar roept en zoekt veel contact met mensen. Ze heeft altijd in een huis gewoond, dus ze is zindelijk en loopt prima aan de lijn.

Jade heeft een soort dubbele vacht die veel aandacht nodig heeft in de vorm van borstelen en wassen. Dit vraagt dus extra verzorging.

Het is een actief hondje, die van lange wandelingen houdt en ook autorijden vindt ze prima. Ze past zich snel aan nieuwe omstandigheden aan.

Update 10 Mei 2021

Jade, nu Mochi, is een mooie, lieve, zachtaardige en gehoorzame Dwergkees. Ze is in maart 2021 geadopteerd vanuit Spanje. Helaas heeft haar huidige eigenaar besloten dat Mochi op een ander plekje beter tot haar recht zal komen. Daarom zoeken we opnieuw een heel fijn huis voor haar. De reden voor herplaatsing is dat Mochi en de reeds aanwezige hond in het gezin onvoldoende klik hebben.
Mochi heeft zich de afgelopen periode heel goed aangepast aan het leven in Nederland. Ze is zindelijk, loopt heel mooi aan de lijn en luistert al goed naar haar nieuwe naam. Ze leert heel snel en kent de honden etiquette goed. Dat wil zeggen dat ze goed communiceert met andere honden. Als ze haar grens aangeeft doet ze dit netjes door een kleine grom te laten horen.
Op dit moment verblijft Mochi in de grote stad. Ook dit doet ze goed, ze schrikt niet van geluiden, gaat graag mee in de auto en uitstapjes vindt ze heerlijk.
In huis in Mochi een gezellig hondje, ze ligt graag op de bank of in een mandje en ze vindt het heerlijk om te knuffelen en geaaid te worden. Ze zal niet snel zelf op schoot kruipen.
Alhoewel ze in Spanje met 3 katten heeft samengewoond is Mochi op straat enorm alert als ze katten en ook vogels ziet. Op dat moment is ze moeilijk af te leiden. Daarom is het aan te raden haar alleen op een omheind stuk los te laten. Buiten heeft ze de slechte gewoonte om graag kattenpoep te eten.
Contact met andere honden gaat buiten goed, ze snuffelt even en loopt dan door. Soms is ze nog wat onzeker in nieuwe situaties, maar dit gaat de volgende keer al beter.
We zoeken voor Mochi een fijne en rustige adoptiefamilie, waar ze heerlijk in een tuin kan spelen, rennen en rommelen en waar ze echt onderdeel is van de familie en niet veel alleen hoeft te zijn. Een plek waar het niet al te druk is omdat ze soms wat overprikkeld kan zijn, wat zich uit in onrust en hijgen. Natuurlijk is vachtverzorging belangrijk, regelmatig borstelen en kammen is belangrijk. Mochi is geen held in traplopen.
Waarschijnlijk kan ze met katten geplaatst worden, maar dit zal wel even getest moeten worden en ook bij andere honden is geen probleem, waarbij Mochi wellicht wat meer op zichzelf zal zijn.

Mochi is vanuit Spanje herplaatst omdat haar toenmalige eigenaresse vanwege gezondheidsredenen niet meer voor haar kon zorgen. Zij woonde toen samen met 3 andere Keesjes en 3 katten.

Natuurlijk verwachten wij veel reacties op mochi te krijgen. Wij zullen in dat geval kijken naar de allerbeste match voor haar.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.