Carolina

By Ilse van den Oetelaar, 5 mei 2021

CAROLINA IS GEADOPTEERD!!!

Carolina werd midden op een druk centrum in de stad gevonden. Ze is nu in Nederland in opvang

 

Naam Carolina
Ras Galgo Español
Geslacht Teefje
Geboortedatum mei 2017
Gezondheid Goed! Bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte kleine tot normale maat voor galgo-teef

Omschrijving Carolina

Toen Carolina werd aangetroffen op het plein in de stad, herfst 2020,  liet ze zich goed meenemen naar de shelter. Ze blek geen chip te hebben en nooit heeft iemand naar haar geïnformeerd.

Carolina is zeer waarschijnlijk een van de vele galgo’s die gedumpt worden als ze geen waarde meer hebben voor hun eigenaren..

In de shelter laat Carolina zien dat ze lief en vriendelijk is, tegen de andere honden en ook tegen de vrijwilligers en bezoekers.

Carolina komt eind mei naar Nederland in opvang.

Honden met deze kleur, genaamd brindle/ gestroomd, vinden vaak moeilijk een nieuw adoptiegezin. In de shelter zitten er heel veel honden in deze kleur.

 

Update 23 Mei

Carolina is nog maar 24 uur in Nederland maar ze laat al zien dat ze heerlijk kan genieten van de aandacht en liefde van de mensen om haar heen. Ze is nieuwsgierig, vriendelijk, aanhankelijk en maakt geen problemen met de twee andere galgo’s in het gezin.

Update 31 Mei:
Het opvanggezin schrijft:
Of ze met katten vind ik moeilijk te zeggen. Het ligt er ook aan hoe de kat is. Buiten reageert ze ook op de jonge vogels maar ze wil ze niet pakken. Ik zou het met haar en onze Siamezen wel aan gedurfd hebben. Maar dat is enkel theorie. Carolina leert heel snel; ze blaft nu af en toe nog als vreemde honden haar passeren. Als ze haar tegemoet komen dan wist ze niet wat ze ermee aan moest. Logisch, zij zit aan de lijn, is in een vreemde omgeving en ze zal vast herinneringen hebben aan haar zwervende periode. Het blijft ook bij blaffen, absoluut geen agressie. Is de hond(en) haar voorbij houdt ze direct op.
Ze is nu 3 x bijna 3 uur met de andere honden alleen geweest. Geen probleem. Maakt niets stuk.
Ze is erg vrolijk en blij.
Ze reageert ook niet op hazen en konijnen als die het pad oversteken. Rennen ze in een wei, dan kijkt ze er naar. Maar niet gillen zoals onze andere hond doet.
Carolina komt elke dag een paar keer langs weilanden waar paarden staan. Ze staan ook vlakbij het hek en ze besteedt er weinig aandacht aan. Buiten is ze vooral druk bezig met snuffelen, vooral in het bos.
Carolina houdt ook erg van spelen en knuffelen!
In principe is alles nieuw voor Carolina; ze geniet van alles. Wordt er blij van. Ze wil zich ook graag hechten.
Hier in het dorp komt ze veel honden tegen. Soms blaft ze tegen een vreemde hond. Maar ze laat zich wel gerust stellen. Ze heeft gezworven en daarom zal ze tegen onbekende honden af en toe voorzichtig zijn.
Ze heeft geen baknijd, ligt probleemloos tussen onze honden en ze is zindelijk

De schofthoogte van Carolina is 63 cm
Haar leeftijd wordt geschat op 4; wij denken dat ze beslist niet ouder is, eerder iets jonger

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.