Dylan

By Ilse van den Oetelaar, 6 mei 2019

 DYLAN IS GEADOPTEERD!!!

 

Dylan is een klein hondje van 8 maanden oud , weegt slechts 4 kg en hij is in Nederland!

 

Naam Dylan
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum zomer- herfst 2018
Gezondheid Goed (bloeduitslag volgen 8-5)
Gewicht/schofthoogte 4 kg 32 cm hoog (IS KLEINER DAN HIJ LIJKT!)

 

Omschrijving Dylan

Dylan is een heel klein, bescheiden hondje dat de eerste dagen wat angstig was in de protectora. Maar na een tijdje ging het beter met hem. Als hij eenmaal ervaart dat mensen te vertrouwen zijn, dan kan hij genieten van de aandacht die hij krijgt. Dylan heeft weinig belangstelling voor katten en met andere honden maakt hij geen problemen.

Dylan komt 8 maart naar Nederland. Hij is nog maar 8 maanden en we hopen snel meer te kunnen vertellen over zijn gedrag.

Update 10 mei:

Kleine Dylan is nu een paar dagen in Nederland en is zijn opvangplek nog wat aan het verkennen. Hij kan al lekker ontspannen slapen in zijn mandje en maakt geen problemen met de andere honden

Update 26 mei 2019:

Zijn huidige opvanggezin beschrijft zijn verhaal:

Dylan werd afgegeven bij het asiel van Irene Arpa Symbiosis toen hij ca 7 maanden was. We hoeven hem niet meer… ja zo gaat dat soms in Spanje. Een traumatische ervaring voor dit kleine mannetje. Gelukkig wist hij dankzij de liefdevolle verzorging van Irene, gauw zijn plekje te bemachtigen tussen alle honden en katten daar.

Dylan is een gevoelig maar ook een pienter kereltje en wil soms wel eens de baas spelen. Dit is echter goed te corrigeren. Daarnaast zoekt hij ook geborgenheid en vindt het heerlijk te knuffelen of naast één van de andere honden of katten te liggen.

 

Op 7 mei kwam Dylan in opvang in Nederland. Helaas werkte dit niet goed met de kinderen uit het opvanggezin en kreeg hij, na de al stressvolle reis en de nieuwe omgeving, teveel prikkels daar.

In het nieuwe opvanggezin ( zonder kinderen) gaat het een stuk beter. Dylan is een rustig hondje met normaal puppy gedrag. Hij is zindelijk, op een enkel ongelukje na, loopt goed mee aan de riem en gaat heel graag mee met de auto. Dylan kan ook een tijdje alleen zijn samen met de andere honden in het opvang gezin (zonder andere honden is nog niet getest) Dylan raakt in paniek als hij in een bench moet. In het opvang gezin slaapt hij in zijn mandje bij de andere honden in de kamer. Dat gaat heel goed.

Hij vindt andere honden het einde en ook met katten kan hij prima overweg. Hij is dol op zijn opvangmama, maar naar mannen is hij soms nog wat terughoudend. Dat wil zeggen dat hij uit onzekerheid dan soms gaat blaffen, maar dat is niet bij iedereen! Als hij de man kent, gebeurd er niks. Hij blaft ook naar voorbijgangers op het strand. Hier wordt aan gewerkt.

Dylan kan geplaatst worden in een gezin met iets grotere, niet te drukke kinderen of bij een (ouder) stel dat veel tijd voor hem heeft. Het zou fijn zijn als Dylan in zijn nieuwe opvang gezin een honden- of kattenvriendje heeft.

Dylan is geboren op 25 juli 2018, weegt 4 kg, en is 32 cm hoog.

Let op! Op de foto’s lijkt hij groter dan hij in werkelijkheid is!

 

Dylan is te bezoeken in de omgeving van Alkmaar

 

Update 3 juni 2019:

Wat is het toch een leuk en lief kereltje! Hij doet het super goed ondanks de stressvolle periode in het asiel, zijn reis naar Nederland en de nieuwe situatie hier. Hij is vrolijk, nieuwsgierig en wil heel graag nieuwe dingen leren. Hij luistert heel goed naar zijn naam, komt gelijk als ik hem roep, gaat direct zitten als ik zeg Zit, en weet ook al een beetje de bedoeling van Blijf. In het losloopbos loopt hij vrolijk met de andere honden mee, los, en houdt me dan echt in de gaten. Als de andere honden iets verder weg gaan, komt hij naar me toe. Geweldig!!! Het blaffen naar voorbijgangers is echt helemaal over. We hebben geoefend op het drukke strand en winkelcentrum. In de winkel loopt hij rustig mee en staat hij rustig naast me bij de kassa. Nu aan het oefenen om rustig te zitten om zijn halsband en riem aan te doen. Gaat al heel goed. Maar moeilijk hoor als je zooo graag meegaat!!! Hij vindt meegaan in de auto zo leuk!! Volgens min weet hij al heel goed dat we dan gaan wandelen..

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Bekijk hier een leuk fimpje van Dylan: Dylan video