Coral

By Ilse van den Oetelaar, 6 september 2018

CORAL IS GEADOPTEERD!

Coral ziet eruit als een kleine labrador. Ze heeft en bijzonder triest levensverhaal…

Naam Coral
Ras Mix (Labrador?)
Geslacht Teefje
Geboortedatum Begin 2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte ongeveer 45 cm schofthoogte

 

Omschrijving Coral

Coral is een van de vele hondjes die gehouden worden door een verwarde, verslaafde man die leeft bij het strandje van Punta Umbria. De honden zitten vastgebonden en worden slecht verzorgd. De vrijwilligers hebben daar inmiddels al meer dan 12 honden weggehaald, veelal ook pups. Soms werd de man dan heel agressief. Uiteraard hebben de vrijwilligers de politie ingeschakeld om aan deze toestand een einde te maken (de man woont daar al jaren…) maar de situatie verandert niet. De honden worden slecht behandeld, krijgen te weinig te eten en zitten onder de parasieten. De meeste zijn ook erg bang. Soms ontsnappen ze en al enkelen zijn daarna doodgereden op de weg die langs het strand loopt.

Coral en haar broertjes en zusjes werden gered toen ze ongeveer 4 maanden oud waren. Coral was het meeste bange hondje van het stel. Het koste veel tijd en moeite om haar vertrouwen te winnen en haar te mogen aaien. Het geluk was dan ook groot toen zij geadopteerd werd en ging wonen in een huis op het platteland. Maar al op de tweede dag ontsnapte ze!

Pas na 14 maanden werd ze weer gezien. Ze stak straten over, liep langs de snelweg en verbleef in een moerasachtig gebied. Plotseling dook ze op in het dorpje waar onze contactpersoon woont. Ze bleek daar soms bij een restaurant te komen, in een buitenwijk. De kok legde dagelijks eten voor haar neer en vrijwilligers probeerde zo haar vertrouwen te winnen. Maar toch slaagde deze reddingsactie niet en ze verdween weer…Na enkele maanden werd ze weer gezien, op een andere plek. De vrijwilliger ging daar heen, elke dag om haar te voeren. Maanden hield hij dit vol en eindelijk lukte het om haar te redden, samen met twee pups.

Ze verbleven enige tijd bij de vrijwilliger thuis en sinds kort is zij in de shelter. Ze heeft inmiddels veel meer vertrouwen gekregen, en zeker de vrijwilliger die haar redde vertrouwt ze helemaal. Ze is gek op hem!

Haar broer, Nemo, staat ook op onze wenste en wacht ok nog op een adoptiegezin: Nemo

We zoeken voor dit bijzondere hondje een adoptiegezin die begrijp dat Coral heel veel liefde en begrip nodig heeft.  Maar als Coral eenmaal vertrouwen heeft dan is het een vriendin voor het leven!

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.