Cooper

By Ilse van den Oetelaar, 23 april 2024

Cooper liep op straat tijdens een hevig storm…

Naam Cooper
Ras Kruising
Geslacht Reu
Geboortedatum 2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen later
Gewicht/schofthoogte 10 kg, 45 cm

Omschrijving Cooper

Cooper werd gered tijdens de laatste grote storm in oktober 2023 in Spanje, waarbij hij bijna verdronk. Hij heeft nog altijd angst voor storm…

Hij belandde in het gemeentelijke asiel waar hij gelukkig door de vrijwilligers van Hada werd weggehaald. Nu verblijft hij in een kleinschalige, betaalde, opvang. Hier hebben ze hem goed kunnen observeren.

Hij loopt goed aan de lijn.

Hij woont nu samen met andere honden maar heeft een bijzonder karakter. Hij is erg ” onafhankelijk” maar tegelijkertijd ook aanhankelijk. En dat is soms wat complex

Als er iets is wat hem niet bevalt heeft hij de neiging het te markeren. Het vermoeden is dat hij een geschiedenis heeft van mishandeling en verwaarlozing.

De vrijwilligers namen hem mee naar een bijeenkomst. Hij was daar duidelijk niet op zijn gemak tussen de vele mensen en wilde ook niet door hen geaaid  worden en had dan de neiging wat van zich af te “bijten”, arme Cooper… terwijl hij naar de bekende vrijwilligers juist erg aanhankelijk is. Hij is bij onbekenden dus op zijn hoede. Als hij eenmaal weet dat je te vertrouwen bent geniet hij van de aandacht en vindt hij het prima om gedragen te worden. Maar hij vindt het dan niet fijn als onbekenden hem willen aaien of als hij in een situatie is waarin “overwhelmd” wordt door mensen.

We zoeken voor hem een adoptiegezin dat begrijpt dat Cooper een hondje is met een rugzak. Daarom plaatsen we hem liever niet bij kinderen. De aanwezigheid van een tuin zou hij geweldig vinden! Cooper heeft tijd nodig om mensen te vertrouwen en die tijd en ruimte zal een adoptiegezin hem moeten kunnen geven.

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.