Chufa

By Ilse van den Oetelaar, 26 februari 2017

CHUFA IS GEADOPTEERD!!

 

Chufa is een grote schat! Ze is in een kartonnen doos gevonden, samen met drie broertjes en zusjes. De doos stond in de zon, langs een container. 4 Pups van pas 20 dagen oud, als afval bij het vuil gezet….Chufa zit nu al 2,5 jaar in de shelter en wacht nog altijd op die ene mens die haar gelukkig wil maken

Naam Chufa
Ras Mix Mastin
Geslacht Teef
Geboortedatum Juni 2014
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte Ongeveer 25 kg, 70 cm hoog, 68 cm lang

 

Omschrijving Chufa

Gelukkig werden de pups gered en werden ze liefdevol grootgebracht in de shelter. De drie anderen werden al snel geadopteerd, maar Chufa verblijft na ruim 2,5 jaar nog altijd in de shelter.

Chufa is een hele aanhankelijk hond die het liefst met haar poten tegen je borst gaat staan om gezien te worden in de overvolle shelter. Het is een klein hondje in een groot lichaam, vertellen de vrijwilligers ons. Ze is zo ontzettend knuffelig dat het niet mogelijk was om haar schofthoogte op te nemen want ze wilde alleen maar kusjes geven.

Ze kan het prima vinden met de andere honden in de shelter. Soms daagt ze ze uit voor een spelletje maar over het algemeen is ze erg rustig en kalm aanwezig zoals je vaak bij mastins ziet. De vrijwilligers noemen haar zelfs wat lui…..

Als ze met haar buiten de shelter gaan wandelen kan ze los lopen, en ze blijft dan goed in de buurt. Ze jaagt dan niet op katten in de buurt.

Chufa heeft alleen als klein pupje even in een huis van de vrijwilliger gewoond maar toen was ze echt nog een baby en daarna werd de shelter haar ‘ thuis’. Eigenlijk weet ze niet wat het betekent om echt een eigen thuis te hebben. We gunnen het haar van ganse harte!