Chico

By Ilse van den Oetelaar, 1 juni 2024

CHICO IS GEADOPTEERD

Chico werd achtergelaten door zijn familie

Naam Chico
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 2021-2022
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte Geschat 45 cm

Omschrijving Chico

Deze leuke verschijning is Chico.

Chico werd enkele weken geleden door zijn familie achtergelaten bij Puntanimals.
Samen met nog een andere hond die inmiddels gereserveerd is in Spanje.

Chico is een jonge hond met een vrolijk en erg lief karakter!
Hij is erg sociaal naar mensen toe en houdt van de aandacht die hij krijgt.
Hij kan goed opschieten met de andere honden in de shelter.
In de shelter is hij rustig aanwezig, en lijkt onder de indruk van alle prikkels en drukte in de shelter..

Er moet dus zeker rekening gehouden worden met het feit dat hij nog jong is en dus ook de nodige beweging en uitdaging zal nodig hebben.
Chico houdt ervan om mee te gaan wandelen, daar kan hij echt van genieten.

Hoe Chico met katten is, weten we nog niet, maar dit kan bij interesse getest worden.

Wie geeft dit leuke hondje een warme, liefdevolle thuis?

 

CHICO IS IN BELGIE!

Deze omschrijving komt van het ervaren opvanggezin:

Kleine Chico is ondertussen 6 dagen in opvang en wat een leuk manneke om te fosteren!

Chico had in Spanje ooit een thuis en dat was enigszins te merken: hij is zindelijk, kent alle huiselijkheden zoals wasmachine, stofzuiger, tv, radio,…en weet heel goed wat het betekent als zijn tuigje in beeld komt. 

Chico is super lief, houdt enorm van aandacht en knuffeltjes, maar heeft laten zien dat hij ook wel al (max 2) uurtjes alleen thuis kan zijn. Weliswaar samen met de 2 andere honden, maar hij gaat dan na wat twijfel toch lekker slapen.

Chico speelt graag met de andere honden, maar leert nog om aandacht wat te delen. Ieder uit zijn eigen bakje eten heeft hij al onder de knie. 

Hij is uitzonderlijk slim! Pikt de routine ongelofelijk snel op, en is echt een hondje dat met een beloningsgerichte begeleiding grote stappen maakt. Hij is ook super te motiveren met snoepjes. 

Wandelen wordt nog opgebouwd, nu max 20 minuten. Dit omdat hij heel mager en met weinig bespiering arriveerde. Maar het wandelen is voor hem echt leuk, hij snuffelt, kijkt zijn ogen uit, én doet zelfs al zijn behoeftes in het bos. Bij het zien van ‘iets’, zoals een wandelaar of een andere hond werd hij aanvankelijk nog wat onzeker, en blafte dan. Maar sinds de introductie van de snoepjes werken we hieraan, in combinatie met afstand en belonen gaat dit goed! Echter, wij wonen heel rustig en landelijk en op onze ochtendrondjes komen we heel vaak niemand tegen. Het valt nog te evalueren of Chico ook ok is met een drukkere leefomgeving. Het avondrondje gaat hier door de wijk, maar ook hier weer komen we slechts af en toe iemand tegen. Maar dit wennen wordt hier verder gezet.

Chico is volgens zijn paspoort een mix podenco, en dat klopt zeker. Hij heeft zeker geen overdreven jachtinstinct maar kan wel gepord worden door een fladderende vogel of een wegvliegend blaadje. Hij is nog niet getest met katten!

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.