Capitán

By Ilse van den Oetelaar, 10 mei 2020

 CAPITAN IS GEADOPTEERD!!

Capitán is een van de honden die aangetroffen werd in het gebied Las Dunas. Hij is ongeveer 4 jaar oud en prachtig

Naam Capitán
Ras Mix- labrador/ retriever
Geslacht Reu
Geboortedatum 2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 50 cm

Omschrijving Capitán 

In Las Dunas verbleef jarenlang een man, illegaal, en hij hield daar enkele honden zonder er naar om te kijken. Er kwamen steeds meer honden bij aangezien hij ze niet liet castreren/steriliseren. Veel van de honden die daar geboren werden zwierven in het duingebied. Vele van hen werden helaas doodgereden op de weg langs het gebied.

Enkelen konden in de loop der jaren gered worden en die kwamen bij Puntanimals terecht en en vonden hun plekje bij adoptiegezinnen.

Een paar maanden geleden werd deze verblijfplaats van de man door de politie geruimd en konden veel honden gered worden. Onder hen Concha, zij leefde aan een ketting en kreeg veel nestjes. Capitan is waarschijnlijk haar zoon.  Samen met wat (half-)broers, waaronder Cabo,  en zusjes kwam hij bij Puntanimals terecht.

Inmiddels heeft hij daar zijn draai gevonden. Hij gaat heel graag mee wandelen, loopt goed aan de lijn, kijkt niet naar katten en komt regelmatig naar je toe voor een knuffel.

Zijn broertje Grumete was aanvankelijk wat angstiger maar is nu ook veel vrijer in omgang. hij en Capitan lijken sprekend op elkaar

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.