Budha

By Ilse van den Oetelaar, 24 maart 2018

BUDHA IS GEADOPTEERD!!

Budha is een bodeguero die  gevonden werd in een rioolbuis niet ver van zijn woning. Blijkbaar wilde hij niet terug naar huis, en we denken te weten waarom…

Naam  Budha
Ras  Bodeguero
Geslacht  Mix
Geboortedatum  ongeveer 2010
Gezondheid  Goed, leishmania positief
Gewicht/schofthoogte  Klein

 

Omschrijving naam Budha

Toen Budha werd aangetroffen in de pijp onder een kruispunt door was hij heel erg bang. Degene die hem vond benaderde de eigenaar en die vertelde dat hij hem had buiten gegooid omdat hij een kip te pakken had gehad..Budha toonde gedrag waaruit blijkt dat hij waarschijnlijk in het verleden geslagen is. Hij dook in elkaar als hij benaderd werd. Maar ondanks deze angst liet hij zich wel oppakken.

Gelukkig kon hij meegenomen worden naar de Protectora. Bij een bezoek aan de dierenarts werd vastgesteld dat hij verminderde zicht heeft aan zijn linkeroogje door waarschijnlijk een oudere verwonding. Zijn rechteroogje is echter ook niet goed. Er is sprake van pigment keratitis. Dit is een bruinverkleuring van het hoornvlies die veroorzaakt wordt door een ontsteking van het hoornvlies. De verkleuring kun je zien, bij een zeker lichtinval in het oog. Het oog wordt van helder langzaam bruin. Deze ontsteking kan bijvoorbeeld komen door een te kort aan traanvocht. Er zijn ook mogelijke andere oorzaken maar deze zijn bij Budha uitgesloten of niet waarschijnlijk, bijvoorbeeld te bolle ogen waardoor oogleden niet sluiten. Deze verkleuring van het hoornlies is progressief maar kan vrij eenvoudig afgeremd worden door gebruik van druppels/ zalf.  Budha lijkt er echter helemaal geen last van te hebben.

Budha is een schattig en aandoenlijk beestje! Zijn aanvankelijk angst is helemaal weg en hij zoekt de nabijheid van mensen op.

Met de andere honden maakt hij nooit problemen en ook voor de katten heeft hij respect.

 

Update 13 Mei:

Budha is in Nederland en er loop een aanvraag voor hem

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.