Bruna

By Ilse van den Oetelaar, 5 augustus 2017

BRUNA IS GEADOPTEERD!!!

Bruna zou hoogzwanger en in zeer slechte conditie afgegeven worden bij het dodingstation, maar gelukkig werd ze gered en is ze nu herstellende van veel ellende.

Bruna is een hele lieve galgo met een prachtig  “maskertje” .

 

Naam  Bruna
Ras  Galgo
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  10-4-2012
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte

 

Omschrijving Bruna

Bruna is een van de 6 galgo’s die afgegeven zouden worden bij het dodingstation. Bruna was er slecht aan toe: hoogzwanger,een baarmoederontsteking, sterk vermagerd en vol parasieten. Er werd voor haar leven gevreesd. Bruna werd opgehaald door Irene van Protectora Arpa en kreeg direct de medische verzorging die ze nodig had.

Na korte tijd een miskraam, haar pups waren 6 weken oud, en hebben het niet overleefd.  Bruna moest direct geopereerd worden om de baarmoeder en de resterende, dode pups te verwijderen.

Uiteraard moet Bruna nog herstellen van dit alles. Gelukkig is ze negatief getest op de erlichia, leishmania en filaria. Als ze op krachten is staat niets meer een moie toekomst in de weg.

Bruna is heel erg lief en aandoenlijk.

 

Update 26 september 2017

Lieve Bruna werd enkele weken geleden geadopteerd en kreeg de naam Maite. Door persoonlijke omstandigheden én het feit dat het bejaarde kleine hondje in het adoptiegezin maar niet kan wennen aan Bruna hebben we in goed overleg besloten uit te kijken naar een andere adoptiegezin voor Bruna.

Bruna is een hele lieve en zeer aanhankelijke galgo. Ze maakt geen problemen met het kleine hondje maar wil zo graag bij haar baasje liggen dat ze wel eens letterlijk over het kleine hondje heenloopt. Ook kan ze samenleven met katten. Aan de lijn reageert ze nauwelijks op andere honden, maar ze is vooral bezig om te kijken of er ergens konijnen zijn. Helaas heeft ze door haar korte verblijf nog niet los kunnen lopen.

In huis doet ze erg haar best om te leren hoe het allemaal hoort en wil ze wel eens wat lekkers pikken waar ze nét bij kan. Ze waakt niet en kan prima een paar uurtjes (met het kleine hondje) alleen thuis blijven. Maar het liefste gaat ze mee, want ze wil altijd bij haar baasje zijn. Ze is zindelijk en sloopt niet.

We hebben de indruk dat Bruna nog zoekende is en daarom nog weinig zelfvertrouwen heeft. De adoptanten, die heel liefdevol voor haar zorgen, en wij denken, dat ze elders gelukkiger zou kunnen zijn.